Grūti iedomāties, kā prezidentu apsargāt dzīvokļu mājā, norāda Graube (126)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

NBS komandierim Raimondam Graubem ir grūti iedomāties, kā būs organizējama Valsts prezidentu apsardze daudzstāvu dzīvokļu mājā.

«Mēs visā šajā sarunā aizmirstam karavīru, kas viņu apsargā. Man ir grūti iedomāties bloku mājā karavīru, kas veic apsardzi, stāvot kāpņu telpā, viņiem ir jāmainās ik pa divām stundām. Vai nu mēs būvējam apsardzes māju, vai mēs liekam konteineru, vai mēs liekam automašīnu, kas droši vien ir visreālākais. Nu tad četrus gadus, vai ir mīnus 20 grādi vai mīnus 30 grādi, vējš, sniegs. Tā ir ļoti sarežģīta problēma, bet, protams, izvēle ir prezidenta ziņā,» intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» piektdien sacīja Graube.

Tas skanot jauki, ka prezidents dzīvo tādā mājā kā liela daļa sabiedrības, bet tam nākot līdzi problēmas. Graube sacīja, ka Jūrmalas rezidence joprojām tiek apsargāta, lai arī tajā neviens nedzīvo.

«Vairākkārtīgi lētāk būtu šo apsardzi nodrošināt Jūrmalā,» sacīja Graube.

Apsardzi prezidentam nodrošina Militārā policija.

Jau ziņots, ka jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis priekšvēlēšanu debatēs paziņoja, ka ievēlēšanas gadījumā turpinās mitināties savā dzīvoklī Ogrē.

Prezidenta rezidence Jūrmalā jau vairākus gadus stāv neizmantota, jo tajā attiecās dzīvot esošais prezidents Andris Bērziņš.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu