Āboltiņa: Protams, šī ir dīvaina situācija (284)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «Vienotība» līdere Solvita Āboltiņa atzīst, ka Valsts prezidenta amatā Raimonds Vējonis (ZZS) ievēlēts, pateicoties opozīcijas balsīm, minot, kuras partijas varētu būt tās, kas izšķīrās par atbalstu jaunajam prezidentam.

Āboltiņa sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja, ka prezidents «noteikti ievēlēts ar opozīcijas balsīm». «Tur varētu būs Latvijas Reģionu apvienība un «Saskaņa». Protams, ka šī ir dīvaina situācija Latvijas politikā. Parasti ir šie baļķa nesēji, bet tagad 13 deputāti maskējas un baidās atklāt, [ka balsojuši par Vējoni],» sacīja viņa.

Runājot par koalīcijas un attiecīgi arī valdības stabilitāti, Āboltiņa teica, ka tieši Nacionālā apvienība vēsturiski bijusi tā, kas ir gāzusi valdības. «Nav strīds par prezidentu. Jautājumi ir ekonomiski, sociāli jautājumi. Ja NA nemainīs attieksmi, tad viņi būs tieši tie, kas var gāzt valdību,» – tā Āboltiņa.

Viņa vēlreiz atgādināja, ka cita valdība nebūtu nekāda traģēdija. «Es joprojām nerunāju par citu koalīciju. Manuprāt, parlamenta matemātika neļauj īpaši izvērsties.»

Komentāri (284)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu