Straujuma atklāj, ka aizsardzības ministra amatam Vējonis ieteicis deputātu Bergmani (102)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Premjerministre Laimdota Straujuma («Vienotība») intervijā Latvijas Radio «Krustpunktā» atklāj, ka jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis viņai aizsardzības ministra amatam ieteicis deputātu Raimondu Bergmani.

Premjere norādīja, ka par šo jautājumu viņa piektdien konsultējusies ar Vējoni.

«Vējonis uzskata, ka Bergmanis varētu būt labs kandidāts. Jāgaida kā ZZS savā starpā vienosies. Es gribētu arī tikties ar Bergmani,» viņa teica.

Straujuma norādīja, ka Vējonis aizsardzības ministra amatā strādās līdz 7.jūlijam.

Straujuma uz jautājumu, vai viņai šķiet, ka Bergmanis ir gatavs uzņemties aizsardzības ministrijas vadīšanu, ņemot vērā, ka viņam ir samērā neliela pieredze politikā, atbildēja, ka tieši šādu pašu jautājumu viņa dzirdējusi iepriekš par Vējoni pirms viņš tika apstiprināts ministra amatā.

«Vējonis tiek atzīts gan NATO, gan starptautiskos forumos tiek atzīts par labu aizsardzības ministru. Līdz ar to, es uzskatu, ka es varu paļauties uz to, ko saka Vējonis. Bergmanis zin valodas, viņš ir gatavojis ziņojumus tieši aizsardzības sfērā,» tā premjere.

«Galvenais, lai ir izpratne par Latvijas stratēģiju un mērķiem, kā arī NATO darbības principiem,» sacīja valdības vadītāja.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas Valsts prezidenta amatā trešdien, 3.jūnijā, Saeima ārkārtās sēdē aizklātā balsojumā ievēlēja ZZS virzīto kandidātu aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu piektajā jeb noslēguma balsojumā nobalsoja 55 deputāti.

Vējonis tika ievēlēts ari ar opozīcijas balsīm, jo koalīcijai kopīga kandidāta nebija.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu