Iespējamā Valsts prezidenta vēlēšanu otrā kārta Straujumu darījusi bažīgu (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) darījusi bažīgu iespējamā Valsts prezidenta vēlēšanu otrā kārta, ja pirmajā kārtā jau netiktu ievēlēts Raimonds Vējonis.

«Mani darīja bažīgu iespējamais nākamais kandidāts un rezultāts, kāds tas varētu būt,» intervijā Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā» šodien teica Straujuma. Vairāk gan viņa atturējās šo jautājumu komentēt, jo vēlēšanas ir notikušas un jauns Valsts prezidents ir ievēlēts.

Jautāta, kuri deputāti vēl balsojuši par Vējoni, Straujuma uzsvēra, ka biļetenos nav skatījusies, bet ir nojausma, ka balsis nākušas no dažādām partijām, tostarp arī nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK. Vienlaikus gan viņa noraida, ka pret vajadzīgajām balsīm ir kaut kas solīts pretī, proti, notikusi tirgošanās. «Tika runāts ar konkrētiem cilvēkiem par balsošanu, bet par solījumiem neesmu dzirdējusi,» viņa sacīja.

Skaidrojot, kāpēc opozīcijas deputāti balsojuši par Vējoni, Straujuma minēja, ka tā, iespējams, bijusi nevēlēšanās sagaidīt kaut ko nezināmu, kā arī atbalsts Vējonim kā cilvēkam. «Noraidu, ka kāds saņēmis naudu vai solījumus, kas būtu saistīti ar koalīciju vai valdību,» turpināja Straujuma. Viņa uzsvēra, ka ir priecīga, ka jauns Valsts prezidents ir ievēlēts un sabiedrībai nav jādzīvo «gaidīšanas svētkos».

Jau ziņots, ka visas opozīcijas partijas publiski noliedz, ka balsoja par Vējoni, un norāda, ka viņa atbalstītāji meklējami citās frakcijās. Tikmēr koalīcijas partneri norāda, ka atsevišķi nacionālās apvienības deputāti balsoja par Vējoni. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis žurnālistiem sacīja, ka par Vējoni balsis bija arī no nacionālās apvienības. Politiķim ir pilnīgi konkrēti zināmi cilvēki.

Iespējams par Vējoni savas balsis atdevuši arī atsevišķi Latvijas Reģionu apvienības un «Saskaņas» deputāti.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu