Zināms viena Baltijas jūrā nogrimušās lidmašīnas pilota nāves cēlonis (39)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flightlog, CC BY-SA 2.0

Viens no Baltijas jūrā nogrimušās Lietuvas lidmašīnas «An-2» pilotiem Ādolfs Mačulis ir miris noslīkstot, otrdien pavēstīja Lietuvas prokuratūra.

«Nāves cēlonis bija noslīkšana,» aģentūrai BNS sacīja Klaipēdas apgabala prokurors Arūns Saunorjus, piebilstot, ka uz mirušā pilota ķermeņa ir atrasti nelieli nobrāzumi, kas tomēr nav izraisījis nāves cēloni.

Prokurors norādīja, ka eksperti vēl nav iesnieguši oficiālo slēdzienu par nāves cēloni, viņi ir tikai informējuši prokuratūru par sākotnējiem rezultātiem, lai atvieglotu izmeklēšanas gaitu.

Prokuratūra izmeklē iespējamus darba drošības pārkāpumus, kā arī veic izmeklēšanu par bezvēsts pazudušo pilotu Alvīdu Selmistraiti.

«Mēs izmeklējam visu, kas notika līdz brīdim, kad lidmašīna iekrita ūdenī,» paziņoja Saunorjus.

Jau vēstīts, ka pirmdien Lietuvas Transporta un satiksmes ministrs Rimants Sinkevičs paziņoja, ka lidmašīnas izcelšana no Baltijas jūras izmaksātu pārāk dārgi, piebilstot, ka rosinās otrdien paredzētajā valdības sēdē atstāt lidmašīnu Baltijas jūrā.

«An-2» pacelšanas operācijas gaitā tika atrasts un izcelts viens tās bojāgājušais pilots, kura mirstīgās atliekas šobrīd pēta prokurori.

Privātā Lietuvas lidmašīna «An-2», kas bija ceļā no Gēteborgas Zviedrijā uz Palangu Lietuvā, pazuda 16.maijā ar diviem pilotiem tajā. Abiem pilotiem - Mačulim un Selmistraitim - bija liela lidojuma pieredze. 19.maijā lidmašīna tika atrasta Baltijas jūrā 124 metru dziļumā 116 kilometru attālumā no krasta starp Lietuvas un Latvijas piekrastes pilsētām Palangu un Liepāju Latvijas ekonomiskās zonas ūdeņos.

Lidmašīna ir reģistrēta Lietuvā un pieder Klaipēdā bāzētai kompānijai «Klaipedos avialinijos», kas sniedz lidojumu pakalpojumus izpletņlēcējiem, kā arī lauku miglošanai un filmēšanai un fotografēšanai no gaisa.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu