Izbrīna Vējoņa nevēlēšanās dzīvot Jūrmalas rezidencē (302)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jūrmalas rezidences ēkas kādreizējais būvdarbu vadītājs Arnolds Riere sarunā ar «Latvijas Avīzi» ir pārsteigts par jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nevēlēšanos dzīvot prezidentam paredzētajā rezidencē.

Reire uzsver, ka ēka ir aizsargāta pret telefona sarunu noklausīšanos, tāpēc nav saprotama Vējoņa vēlme palikt savā dzīvoklī Ogrē. «[..]Man grūti iedomāties, ka prezidentam valstiski svarīgas telefonsarunas notiks daudzdzīvokļu namā,» viņš neslēpj izbrīnu.

Arī bijušais prezidents Valdis Zatlers joprojām nav mainījis viedokli, ka Valsts prezidentam ir jādzīvo Jūrmalas rezidencē, jo pretējā gadījumā šī vieta degradējas. Viņaprāt, tur varētu rīkot arī prezidenta inaugurācijas balli, jo vestibila halle ir tik liela, lai sasveicinātos ar uzaicinātajiem viesiem, kuri pēc tam saviesīgo balles daļu varētu baudīt plašajā dārzā.

«Te viss ir darba kārtībā. Beidzoties manai prezidentūrai, vienīgi savas gleznas paņēmu. Atliek vien noslaucīt putekļus no mēbelēm, un rezidence var uzņemt jauno Valsts prezidentu,» laikrakstam sacījis kādreizējais prezidents.

Savukārt bijušie prezidenti Guntis Ulmanis un Vaira Vīķe-Freiberga negrib daudz ielaisties diskusijās par to. Jo tā ikreiz «izvēršas bērnišķīgā un nevalstiskā spriedelēšanā», uzskata Ulmanis,

Vīķe-Freiberga laikrakstam norādījusi: «Nemitīgās debates par jebkuriem praktiskiem apstākļiem, kas saistīti ar Valsts prezidenta amata pildīšanu, ātri vien noslīd lēti populistiskos un pārsteidzīgos secinājumos.»

Komentāri (302)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu