Finanšu ministrs noraida baumas par valdības krišanu rudenī (65)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Baumām par valdības krišanu rudenī nav nekāda pamata, piektdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes»  teica finanšu ministrs Jānis Reirs.

«Tā ir interesanta situācija, ka gaisā virmo tas, ka rudenī it kā mainīsies valdība (..), taču man izdevies atrast, no kurienes šādai informācijai kājas aug. [Valdības maiņai] nav nekāda pamata,» teica ministrs.

Arī ar premjeri Reirs ir pārrunājis šīs baumas un arī viņa esot norādījusi, ka nav pamata runām par vadības maiņu.

Iepriekš aģentūrai BNS partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas vadītāja un līdere Solvita Āboltiņa pieļāva, ka rudenī Latvijā varētu būt jauna valdība.

Arī Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis un Saeimas deputāts Imants Parādnieks sarunā ar aģentūru BNS neizslēdza šādu iespēju. «Pagaidām nav nekāda pamata, tomēr noskaņojums, kas virmo gaisā, ir tāds visai savdabīgs,» viņš sacīja.

Neoficiāli vairāki politiķi aģentūrai BNS apliecināja, ka jau šobrīd notiek sarunas par nākamo valdību, kuru varētu turpināt vadīt «Vienotība». Tiek pieļauts, ka Ministru prezidentes amatu Laimdotas Straujumas vietā varētu ieņemt Āboltiņa. Vairāki avoti arī minēja, ka jaunajā Ministru kabinetā varētu pieaugt Zaļo un zemnieku savienības ietekme.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu