Skaistuma vēsture. 10 neparastas brīnumdiētas no senseniem laikiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Izskats, svara samazināšana ar diētas palīdzību nav mūsdienu izgudrojums. Cilvēki vienmēr pievērsuši uzmanību savam izskatam un centušies to uzlabot ar dažādām brīnumdiētām.

Svara samazināšanas diētas ir populāras, kopš cilvēki sastapušies ar liekā svara problēmām.

Ir zināms, ka Viljams iekarotājs, Anglijas karalis, 11.gadsimta beigās bijis tik resns, ka Francijas karalis Filips viņu salīdzinājis ar grūtnieci. Viljams par to ļoti aizvainojās, ieslēdzās istabā un pilnībā atteicās no ēdiena, bet, sava aizvainojuma sāpes gremdēja alkoholā. Tā nebija parasta pļēgurošana, lai aizmirstu apvainojumu, Viljams tiešām cerēja, ka šādā veidā novājēs, bet tas nenotika, alkohols nelīdzēja atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Svaru Viljamam tā arī neizdevās zaudēt ne ar kādām diētām.

Tomēr alkohola diēta atgriezās 20.gadsimta 60. gados. Šīs diētas iedarbība nebija mainījusies - tā darbojās tikpat slikti, kā pirms astoņsimt gadiem.

Austrijas ķeizara Franča Jozefa sieva Sisī savu slaidumu uzturēja ar gaļas sulu. Viņa uzturā lietoja sulu, kas izspiesta no maltas liellopu gaļas, lai nepieņemtos svarā un nezaudētu savu slaido vidukli.

1820.gadā Eiropā bija populāra etiķa diēta, to dzēra atšķaidītu ar ūdeni. Iespējams, ka kādam tā palīdzēja, nav zināms. Ābolu etiķa diēta arī pie mums pirms 5 gadiem guva lielu popularitāti, bet ne labus rezultātus.

Horass Flečers izvirzīja savu Lielā košļātāja teoriju, uzskatot, ka ēdienu jāsakošļā 32 reizes, tad nebūs problēmas ar lieko svaru un aizcietējumiem.

20.gadsimta sākumā patentēto zāļu tirgotāji pārdevuši tabletes ar lenteņu oliņām. Slavenākais lentenis esot dzīvojis Marijas Kallasas vēderā. Bet ir maz ticams, ka tabletēm tiešām bija kāds sakars ar lenteņiem.

Smēķēšana kā svara samazināšanas veids popularitāti ieguva 20.gadsimtā. Tabakas ražošanas uzņēmums «Brown and Williamson» apgalvoja, ka viņu ražotās cigaretes "Kool» palīdz saglabāt vidukli slaidu, galvu skaidru, bet ķermeni pasargāt no saaukstēšanās. Arī cigaretes «Lucky Straike» aicināja smēķēt, ne ēst saldumus.

1934.gadā popularitāti guva Džordža Haropa izstrādātā vājpiena un banānu diēta, to atbalstīja augļu izplatītāju kompānijas.

Saules diētas ievērotāji izvirzījuši pasaules ekstrēmāko diētu. Viņi uzskata, ka pārtika cilvēkam nav nepieciešama, iespējams pārtikt no saules enerģijas vien.

Latviešu tautas pasakā par resno puisi, kuru neviena meita resnuma dēļ negribēja ņemt par vīru, izstāstīta vienkārša metode, kā kāda meitene viņu atradināja no lielās ēšanas un rezultātā no lielā resnuma - viņa katru dienu resnajam puisim deva mazāk un mazāk ēdiena, līdz puisis kļuva slaids un vingrs, laimīgi apprecēja gādīgo meiteni un dzīvo laimīgi vēl šobaltdien, ja vien nav miris.

Der mācīties no latviešu diētas, tai ir panākumi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu