Privātdetektīvs ieguvis pierādījumus par «Boeing» notriekšanu un saņem 30 miljonu prēmiju (183)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas privātdetektīvs Jozefs Rešs ir noskaidrojis, kas vainojams pērn jūlijā Ukrainā notikušās Malaizijas lidmašīnas «Boeing 777» katastrofā. Viņam ir izdevies savākt pierādījumus, par kuriem pasūtītājs no Šveices detektīvam samaksājis solītos 30 miljonus ASV dolāru,  vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz publikāciju izdevumā «Capital».

Par to, kādus tieši pierādījumus privātdetektīvs ieguvis, viņš nestāsta, jo rakstiski apliecinājis, ka trešajām personām šo informāciju neizpaudīs, taču apliecinājis, ka pasūtītājs bijis apmierināts ar iegūtajiem pierādījumiem.

Izdevums vēsta, ka Rešs savā darbā izmanto netradicionālas metodes un ir pazīstams kā slavenu noziedznieku meklētājs. Taču pērn, kad viņam piedāvāja veikt izmeklēšanu notriektās lidmašīnas lietā, viņš bijis ļoti skeptisks. Rešs toreiz teica, ka patiesība, kas pērn notika, var izraisīt plašu rezonansi, un, iespējams, to neviens pat negrib uzzināt.

Vienlaikus privātdetektīvs atzinis, ka, veicot izmeklēšanu, nemaz nav devies ne uz Krieviju, ne Ukrainu, bet informāciju viņam dažādi cilvēki piegādājuši. Viņš teicis, ka 99,9% no iegūtajiem datiem ir bijušas pilnīgas muļķības.

Kā Rešs izteicies izdevumam, pēdējā laikā viņš izjūt pamatīgu spriedzi, jo viņam un viņa ģimenei izteikti draudi, turklāt viņš ticis izsekots.

Izmeklēšana jau notikusi 10 mēnešus, kad beidzot Rešs ieguvis svarīgu informāciju, kuru nodevis pasūtītājam. Pēc tam viņš saņēmis arī solīto kompensāciju.

Detektīvs norāda, ka, visticamāk, šī informācija jau drīzumā nonāks atklātībā, jo diez vai pasūtītājs tagad to gribēs slēpt.

Komentāri (183)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu