Vējonis turpinās dzīvot Ogrē (55)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis pieņēmis lēmumu pagaidām turpināt dzīvot savā privātajā dzīvesvietā Ogrē, jo Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī nav izmantojama ne augsta līmeņa reprezentācijai, ne dzīvošanai bez vismaz daļēja remonta, aģentūru BNS informēja Vējoņa padomniece Aija Jakubovska.

Vējonis ir iepazinies ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Militārās policijas (MP) sniegtajiem datiem par apsardzes izdevumiem un apskatījis Jūrmalas rezidenci. Jaunievēlētais prezidents ir pieņēmis lēmumu pagaidām turpināt dzīvot savā privātajā dzīvesvietā, jo Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī nav izmantojama ne augsta līmeņa reprezentācijai, ne dzīvošanai bez vismaz daļēja remonta, norādīja Jakubovska.

Ogres novada pašvaldības domes sēdē 18. jūnijā tika akceptēts lēmuma projekts ar 1.jūliju nodot bezatlīdzības lietošanā NBS MP uz Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pilnvaru laiku vienistabas dzīvokli Valsts Prezidenta apsardzes nodrošināšanai. Tādejādi Valsts Prezidenta apsardzes izdevumi nepieaugs, uzsvēra Jakubovska.

«Valsts Prezidenta rīcībā rudenī būs Rīgas pils telpas, reprezentācijas vajadzībām ir iespējams izmantot Latvijas pilis un citas ēkas. Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī ir izmantojama vienīgi darba sanāksmēm,» teica Vējonis.

Jaunievēlētais prezidents pēc stāšanās amatā plāno pārrunāt situāciju ar Valsts nekustamo īpašumu aģentūru un izvērtēt ilgtermiņa īpašuma attīstības iespējas.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Ogres novada pašvaldība nolēmusi MP nodot bezatlīdzības lietošanā dzīvokli Nogāzes 2B-6.Kopējā dzīvokļa platība ir 55,1 kvadrātmetrs.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu