«KVV Liepājas metalurgs» par gāzi samaksājis laikā (9)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Liepājas metālapstrādes uzņēmums «KVV Liepājas metalurgs» (KVV) par piegādāto dabasgāzi ir norēķinājies laikā, aģentūrai BNS apliecināja Latvijas dabasgāzes kompānijas «Latvijas Gāze» preses sekretārs Vinsents Makaris.

Viņš norādīja, ka KVV šīs nedēļas laikā, veicot četrus maksājumus katru 56 tūkstošu eiro apmērā, 224 tūkstošus eiro parādu samaksājis laikā. Iepriekš «Latvijas Gāze» bija brīdinājusi par piegādes pārtraukšanu KVV, ja parāds netiks samaksāts līdz piektdienai.

Nākamais kārtējais maksājumus KVV par dabasgāzi paredzēts 20.jūnijā, taču, ņemot vērā brīvdienas un gaidāmos svētkos, maksājumu var veikt līdz 25.jūnijam. «Redzēsim, kā būs turpmāk,» piebilda Makaris.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka KVV izveidojies parāds arī Latvijas energoapgādes kompānijai «Latvenergo», ar kuru panākta vienošanās par parāda atmaksu līdz jūnija beigām, ik dienu veicot regulārus maksājumus.

Tāpat ziņots, ka šogad 6.martā notika svinīgais KVV darbības atklāšanas pasākums un līdz maija vidum KVV bija saražojis 90 tūkstošus tonnu tērauda armatūras velmētavā. Līdz ar ražošanas atsākšanu tēraudkausēšanas cehā maija pirmajā pusē kopējais darbinieku skaits uzņēmumā sasniedza 960 cilvēku, taču, samazinot ražošanas jaudas, uzņēmuma vadība paziņoja, ka darbu turpinās aptuveni 300 strādnieku.

Līgums par maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai KVV tika parakstīts pērn 2.oktobrī. Ukrainas uzņēmums par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu