Tusks: Latvijas prezidentūra bijusi viena no sarežģītākajām, bet aizvadīta augstā līmenī (11)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē bijusi viena no sarežģītākajām, bet ir aizvadīta augstā līmenī, paudis Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks, aģentūra BNS uzzināja Ministru kabinetā (MK).

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ceturtdien pirms ES valstu un valdību vadītāju sanāksmes tikās ar Eiropadomes priekšsēdētāju Tusku, lai apspriestos par sanāksmes dienaskārtības jautājumiem.

Sarunas laikā abas puses pārrunāja arī Latvijas prezidentūras aktualitātes, tajā skaitā vēl 29.jūnijā plānotās sarunas starp ES Padomi un Parlamentu par vienoto telesakaru tirgus regulu un Tīklu un informācijas sistēmu direktīvu.

Eiropadomes prezidents slavējis Latvijas prezidentūras gaitu ES Padomē, uzsverot, ka «Latvijas prezidentūra bija viena no sarežģītākajām, bet ir aizvadīta augstā līmenī, un darbs ir virzīts lieliski». Savukārt Straujuma pateicās Tuskam par labo un ciešo sadarbību prezidentūras gaitā.

Latvija ir ES Padomes prezidējošā valsts šā gada pirmajā pusgadā. Nākamā prezidējošā valsts no 1.jūlija līdz 31.decembrim būs Luksemburga.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu