Vīķe-Freiberga saņēmusi augstu Azerbaidžānas apbalvojumu (66)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakar Baku bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga saņēma augstu Azerbaidžānas apbalvojumu - «Dostluq» jeb Draudzības ordeni, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Vīķe-Freiberga tikās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, un par aktīvu darbību Nizami Gandžavi starptautiskā centra līdzpriekšsēdētājas amatā prezidents pasniedza Vīķei-Freibergai Azerbaidžānas valsts augsto apbalvojumu.

Sarunas gaitā tika pārrunāti aktuālie ģeopolitiskie jautājumi, situācija Azerbaidžānas iekšpolitikā, kā arī iespējamie sadarbības virzieni kultūras jomā, lai veicinātu sapratni, dialogu un toleranci starp dažādām pasaules valstīm.

Pēc Azerbaidžānas prezidenta Alijeva personīga ielūguma kādreizējā Latvijas prezidente apmeklēs arī Pirmo Eiropas spēļu noslēguma ceremoniju 28.jūnijā.

Nizami Gandžavi starptautiskā centra mērķis ir sabiedrības izglītošana, tolerances un dialoga veicināšana starp dažādām kultūrām. Kopš centra dibināšanas 2012.gadā Vīķe-Freiberga un Aleksandrijas bibliotēkas direktors Ismails Serageldins ir tā līdzpriekšsēdētāji.

Vizītē pie Azerbaidžānas prezidenta bija klāt arī Imants Freibergs un vēstniecības vadītāja pienākumu izpildītāja Ieva Majore.

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu