Eiropiešu tūristi steidz pamest Tunisiju (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tūrisma firmas sestdien sākušas evakuēt eiropiešu tūristus no Tunisijas, kur islāmistu uzbrukumā piektdien dzīvību zaudēja 39 cilvēki, lielākoties ārvalstu tūristi.

Tūkstošiem tūristu svētdien pārpildīja Tunisijas lidostas, gatavojoties pamest šo Ziemeļāfrikas valsti.

Jau vēstīts, ka atbildību par uzbrukumu atpūtniekiem netālu no Tunisijas kūrortpilsētas Sūsas uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Bojāgājušo vidū bija 15 Lielbritānijas pilsoņi, un pa vienam Vācijas, Beļģijas un Īrijas pilsonim.

Sūsas amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka sestdien pilsētu pametuši aptuveni 3000 ārvalstu tūristu, tostarp aptuveni 2200 britu un 600 beļģu.

Vācijas tūrisma kompānija TUI atklāja, ka aptuveni 1000 tūristu jau pametuši Tunisiju, un kompānija ir atcēlusi tuvākajās nedēļās plānotos tūrisma braucienus.

TUI ir noorganizējusi vairākus lidmašīnu reisus tūristiem, kas vēlas pamest Tunisiju.

Teroristu uzbrukums ir smags trieciens Tunisijas tūrisma industrijai, kas valstij nodrošina 7% iekšzemes kopprodukta un tiešā vai netiešā veidā arī gandrīz 400 000 darba vietu.

Reaģējot uz notikušo, Tunisijas premjers paziņojis, ka valstī tiks pastiprināti pretterorisma pasākumi, tostarp no 1.jūlija viesnīcās, tūrisma objektos un ap vēstures pieminekļiem, kam varētu draudēt teroristu uzbrukumi, paredzēts izvietot pastiprinātu bruņotu apsardzi.

Drošības pasākumi valstī tika pastiprināti jau pēc martā notikušā islāmistu uzbrukuma Tunisas Nacionālajam Bardo muzejam, kurā tika noslepkavots 21 ārvalstu tūrists un policists.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu