Izbīlis pirms prezidentūras bija lielāks par pašu procesu, saka Rinkēvičs (34)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Izbīlis pirms prezidentūras bija lielāks par pašu procesu, pirmdien preses konferencē, komentējot Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē norisi un ieguvumus, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs («Vienotība»).

Rinkēvičs minēja vairākus ieguvumus no prezidentūras, kā galveno uzsverot ierēdniecības un diplomātu profesionalitātes celšanos, kā arī iegūtos kontaktus ES un ārpus tās.

«Galvenais ieguvums [no prezidentūras] Latvijai ir daudz pieredzējušāks, informācijas bagātāks un attīstītāks civildienesta ierēdņu un diplomātu korpuss. Tie kontakti un tie sakari, kas ir veidojušies ministriem, deputātiem un ierēdņiem paliek. Viens no uzdevumiem ir kapitalizēt šos kontaktus, kā arī attīstīt politiskās saites,» sacīja Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs arī norādīja, ka Rīgā prezidentūras ietvaros tika likti pamati Enerģētikas savienības izveidei. «Tāpat mēs aktīvi strādājām, un panācām, ka ES pārskata un apstiprina jauno Centrālāzijas stratēģiju. Tas mums būs izdevīgi, attīstot ekonomiskos sakarus,» piebilda Rinkēvičs.

«Domāju, ka mums visi jautājumi, kas skar prezidentūras stratēģiskās prioritātes, ir paveikti veiksmīgi,» rezumējot sacīja Rinkēvičs.

Latvijas prezidentūra ES Padomē notiek 2015.gada pirmajā pusgadā. Latvijas prezidentūra noslēgsies 1.jūlijā, kad par nākamo ES Padomes prezidējošo valsti kļūs Luksemburga. Prezidentūras laikā Rīgā norisinājās vairākas augsta līmeņa ES ministru tikšanās, notika Austrumu partnerības jeb tā dēvētais Rīgas samits, kā arī tika aizvadīti dažādi prezidentūras publiskās diplomātijas kultūras pasākumi.

Aģentūras BNS aptaujātie politologi, komentējot prezidentūras norisi un ieguvumus, norādīja, ka Latvijas prezidentūra norisinājusies sarežģītos apstākļos un spējusi aktīvi un labi strādāt, vienlaikus nav izpildīti daži mājasdarbi, ES institūcijās piedzīvoti nepatīkami brīži, bet par patiesu tās veiksmi varēs runāt tikai pēc vairākiem gadiem, ja valsts turpinās iesākto darbu.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu