Arestēti vairāki par Tunisijas apšaudi aizdomās turētie (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Drošības spēki arestējuši vairākus par apšaudi Tunisijā aizdomās turētos, pirmdien paziņoja Tunisijas iekšlietu ministrs.

Viņš neatklāja, cik cilvēki arestēti.

Tunisijas iekšlietu ministrs kopā ar Lielbritānijas, Francijas un Vācijas iekšlietu ministriem iepriekš pludmalē, kurā notika apšaude nolika ziedus un pieminēja bojāgājušos ar klusuma brīdi.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs solīja, ka Vācija atbalstīs Tunisijas pasākumus tūristu aizsardzībai.

«Mēs esam ieradušies, lai parādītu savu solidaritāti ar šo jauno un ievainojamo demokrātiju,» sacīja Vācijas ministrs. «Mēs esam apņēmušies parādīt, ka brīvība ir stiprāka nekā terorisms,» teica de Mezjērs.

Patlaban apstiprināts, ka nogalināto vidū ir divi vācieši, 18 briti, trīs īri, kā arī viens Beļģijas un viens Portugāles tūrists.

Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja pievienojās Mezjēram ar solījumu atbalstīt Tunisiju, kas tiek uzskatīta par vienīgo demokrātijas veiksmes stāstu pēc 2011.gada nemieriem arābu pasaulē.

Uzbrukumu, kurā Tunisijas kūrortpilsētā Sūsā tika nogalināti 38 ārvalstu tūristi, veica viens uzbrucējs. Viņu nogalināja policija. Par notikušo atbildību uzņēmās teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu