«Citadele» ievieš maksājumu karti ar e-talona funkciju (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Banka «Citadele» radījusi iespēju maksājumu karti vienlaikus izmantot arī kā elektronisko biļeti, reģistrējot braucienus Rīgas sabiedriskajā transportā tāpat kā ar e-talonu un apmaksājot braucienu no sava kartes konta, portāls «Apollo» uzzināja bankā. 

Jaunā karte apvieno maksājumu kartes un e-talona funkciju. Tādējādi, iekāpjot Rīgas sabiedriskajā transportā, kartes īpašnieks var reģistrēt braucienu, pietuvinot maksājumu karti pie karšu lasītāja, un atsevišķa biļete vai e-talons nav nepieciešams.

«Šis risinājums noderēs gan tiem, kas ikdienā regulāri izmanto Rīgas sabiedrisko transportu, gan tiem, kas to izmanto retāk,» saka bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Viņš atzīmē: «Ieviešot maksājumu karti ar e-talonu, vēlamies Latvijas iedzīvotāju ikdienu padarīt ērtāku. Norēķiniem Rīgas sabiedriskajā transportā izmantojot «Citadeles» karti ar e-talona funkciju, nav jāuztraucas nedz par e-talona pirkšanu, nedz par biļetes iegādi pirms brauciena. Ja naudasmakā ir jaunā Citadeles maksājumu karte ar e-talona funkciju, Rīgas sabiedrisko transportu var izmantot jebkurā laikā.»

No šodienas, 1. jūlija, šāda karte ir pieejama ikvienam Latvijas iedzīvotājam.

Ar jauno «Citadeles» maksājumu karti viena brauciena cena «Rīgas satiksmes» transportā būs 1,15 eiro, kas ir tāda pati kā viena brauciena cena iepriekšpārdošanā. Maksājumu karte ar e-talonu uzskaitīs braucienus kalendārā mēneša laikā un automātiski piemēros tādas pašas atlaides, kādas ir e-talonam iepriekšpārdošanā noteiktam braucienu skaitam vai mēnešbiļetei.

Uz šo karti neattiecas braukšanas maksas atvieglojumi (bērni bāreņi, personas ar invaliditāti, politiski represētās personas, skolnieki u.c.).

Kā liecina RP SIA «Rīgas satiksme» dati, līdz šim katru mēnesi braukšanas biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja par 2 eiro iegādājas vidēji 95 000 – 100 000 iedzīvotāju. Turpmāk iedzīvotajiem, ja būs jaunā «Citadeles» maksājumu karte ar e-talona funkciju, nebūs jāpērk biļete pie transportlīdzekļa vadītāja par paaugstinātu cenu vai jāmeklē vieta, kur iegādāties braucienam biļeti par priekšapmaksas cenu.

Ir padomāts arī par to, lai maksājumu karte ar e-talonu būtu izdevīgi izmantot tādiem sabiedriskā transporta pasažieriem, kas mēnesī brauc 10 vai 20 reizes. Piemēram, reģistrējot 10 braucienus ar transportu, par katru braucienu no konta tiek noņemta maksa 1,15 eiro, bet par desmito braucienu – 0,55 eiro. Tā kopējā cena par 10 braucieniem veidojas 10,90 eiro, kas atbilst e-talona cenai par 10 braucieniem.

Kā liecina «Rīgas satiksmes» aizvadīto trīs mēnešu dati, vidēji mēnesī visos Rīgas sabiedriskajos transportlīdzekļos biļeti vienam braucienam izmanto 276 000 pasažieru un vēl gandrīz tikpat diviem braucieniem. Populāras ir arī biļetes 10 braucieniem, kuras mēnesī izmanto vidēji 77 000 reizes, savukārt 20 braucienu biļetes 45 000 reizes. Salīdzinājumam biļetes visam mēnesim kopumā katru mēnesi iegādājas 53 000 pasažieru, bet abonementu par 50 eiro visiem transporta veidiem tikai 8,6 tūkstoši.

«Citadeles» maksājumu karti ar e-talonu ir izdevīgi izmantot arī tiem, kas brauc ar sabiedrisko transportu bieži un iegādājas mēnešbiļetes. Maksājumu kartē pēc katra reģistrētā brauciena tiek fiksēts braucienu skaits – ja to kopējā vērtība kalendārā mēneša laikā sasniedz summu, cik maksā mēnešbiļete, tad par nākamajiem braucieniem attiecīgajā mēnesī maksa vairs netiek ieturēta.

Banka «Citadele» ir pirmā Baltijā, kas piedāvā šādu risinājumu, pielāgojot maksājumu karti esošai sabiedriskā transporta norēķinu sistēmai.

Karte izmantojama gan norēķiniem tirdzniecības vietās un internetā, naudas iemaksai kontā un naudas izņemšanai no bankomāta, gan braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā, tāpat tai ir iespēja piesaistīt kredītlimitu.

Līdztekus e-talona funkcijai šīs kartes īpašnieks saņems arī visas citas priekšrocības, ko nodrošina banka «Citadele».

Maksājumu kartei ar e-talonu var pieteikties Citadeles mājaslapā www.citadele.lv, internetbankā vai zvanot uz diennakts klientu atbalsta centra tālruni 6 701 0000, kā arī jebkurā Citadeles filiālē visā Latvijā.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu