Izmeklētāji nāk klajā ar jaunām detaļām asiņainā Tunisijas slaktiņa lietā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Visi Tunisijas teroraktā nogalinātie un ievainotie sašauti ar vienu un to pašu ieroci, ziņo ārvalstu mediji. 

Tunisijas valdība oficiāli paziņojusi, ka uzbrukumā izmantots viens ierocis, līdz ar to, izmeklētāji pieļauj, ka asiņainajā slaktiņā piedalījies tikai viens terorists.

Tunisijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis vietējā radio intervijā trešdien sacījis, ka sākotnējā tiesu medicīnas ekspertīze vedina domāt, ka viesnīcas teritorijā nogalinātie gājuši bojā no viena un tā paša automātiskā ieroča.

Daži no izdzīvojošajiem britu tūristiem medijiem sacījuši, ka visticamāk redzējuši arī otru šāvēju, kurš arī piedalījies uzbrukumā viesnīcā «Hotel Riu Imperial Marhaba» un vēlāk jūrmalā.

Tunisijas varas iestādes pārliecinātas, ka vainīgais uzbrukumā ir Seifedins Rezguiss tomēr tāpat pieļauj, ka viņam palīdzēts slaktiņam sagatavoties, to starp apgādājot ar kalašņikovu un trīs granātām. Drošības policisti, kas nogalinājuši slepkavu, apgalvojuši, ka redzējuši tikai vienu šāvēju.

Trešdien ziņots, ka kāds vīrietis sarkanos šortos, kurš atradies jūrmalā iespējams pacēlis apsargu ieroci un izšāvis uz slepkavu.

«The Evening Standard» ziņo, ka apsargi panikā nav varējuši pielādēt ieroci tāpēc, to nometuši.

Blakus esošās viesnīcas «Royal Kenz» sargs sacījis, ka brīdī, kad izdzirdējis šāvienus, skrējis uz jūrmalu, lai pasargātu viesus no viņa apsargātās viesnīcas. «Es redzēju šo vājprātīgo vīrieti šaujam. Esmu tik laimīgs, ka man izdevās izglābt 170 savas viesnīcas viesus, kas atradās jūrmalā. Man ļoti žēl par to, ka noticis ar blakus esošās viesnīcas viesiem…»

Viesnīcas «Hotel Riu Imperial Marhaba» bārmenis sacījis, ka redzējis kā vīrietis, kurš vēlāk identificēts kā Seifedins Rezguiss, skrējis cauri viesnīcai un šāvis tā, lai pirms došanās uz jūrmalu ievainotu pēc iespējas vairāk cilvēku.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu