Tunisijas varasiestādes jau iepriekš zinājušas par asiņaino teroraktu Susā (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tunisijas Iekšlietu ministrijai bija iepriekš zināms par to, ka tūristu populārajā galamērķī Susā tiek gatavots terorakts, taču nekas netika darīts, lai novērstu traģēdiju. Specdienestiem esot izdevies jau maijā pārtvert iespējamo teroristu sarunas par teroraktu gatavošanu, vēsta «The Independent».

Pēc Tunisijas Iekšlietu ministrijas datiem, specdienesti pārvēruši sarunas, ka viens no teroristiem Susā «sadedzinās automobili» - šis ir kods, kurš nozīmē uzbrukuma sākšanu.

Specdienesta darbinieks, kurš pārtvēra šo sarunu, nekavējoties par to informēja valsts Iekšlietu ministriju un drošības struktūras, taču tās šo brīdinājumu ignorēja.

«Ja uzbrukums notika jūnijā, bet mums bija informācija jau kopš maija - tas nozīmē, ka kaut kas nestrādā. Kas tāds varēja notikt anarhijas, korupcijas un sliktas disciplīnas dēļ, kas ir vērojama Tunisijas Iekšlietu ministrijā,» norādīja ministrijas pārstāvis.

Oficiālus komentārus Tunisijas iekšlietu ministrija nav sniegusi.

Iepriekš vēstīts, ka Tunisijā tūristu iecienītā kūrortā Susā 26.jūnijā notika terorakts, kurā tika nogalināti 39 ārvalstu tūristi. Terorists bija 23 gadus vecs students, kuru nogalināja policija. Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristikais grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu