Kas svarīgāks - vidukļa apkārtmērs vai veselība? TOP 5 kaitīgākās diētas (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Bieži vēlēšanās zaudēt liekos kilogramus noved pie tā, ka tiek zaudēts ne tikai svars, bet arī veselība.

Daudzas diētas sola ātru svara zudumu, bet nelabvēlīgi iedarbojas uz organismu. Uzsākt nopietnu diētu bez ārsta konsultācijas ir neapdomīgi.

Maldīgi tiek uzskatīts, ka izvēloties kādu laika periodu vienu produktu (Šokolādes diēta) vai pēc sastāva līdzīgus produktus (Olbaltumvielu diēta. Ekspress diēta. Mono diēta.) dos lieliskus rezultātus. Speciālisti uzskata, ka tie ir maldi - rezultāts būs īslaicīgs, bet veselības problēmas var būt ilglaicīgas.

Piecas pazīstamas, bet visbīstamākās un neefektīvākās diētas, uzskata «Joinfo.ua»:

1. Olbaltumvielu diēta. Nespēks, slikta dūša, slikta sejas ādas krāsa un traucēta vielmaiņa - tās ir parastās sekas diētai ar maksimālu olbaltumvielu daudzumu, izslēdzot ogļhidrātus.

2. Mono diēta (viena veida produkti). Šīs diētas sekas - barības vielu deficīts, kaulu trauslums, vairogdziedzera saslimšana.

Japāņu diēta

4. Šokolādes diēta garantē, ka iegūsi gastrītu, problēmas ar aknām un aizkuņģa dziedzeri.

5. Ekspress diēta (ļoti krasa novājēšana badojoties vai uzņemot ļoti niecīgu kaloriju daudzumu) - galvas sāpes, slikta dūša, zarnu trakta darbības traucējumi.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu