9 Āzijas sieviešu jaunības un skaistuma noslēpumi (59)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Vai esi pamanījusi, ka Āzijas sievietes nez kāpēc ilgāk izskatās jaunas un slaidas? Viņu jaunības un šmaugā vidukļa noslēpums nav vis nekādas burvju dziras, bet gan konkrēti uztura un dzīvesveida paradumi, kurus piedāvājam «aizņemties» arī tev.

1. Minimāls piena produktu patēriņš

Aziātes savā uzturā lieto tik maz piena produktu, cik vien iespējams. Mūsdienās cilvēkiem arvien biežāk sastopama laktozes nepanesība, kad kuņģis vairs neražo fermentu laktāzi, kas šķeļ piena cukuru, tāpēc piena lietošana uzturā organismam rada papildu slodzi.

2. Ingvers

Aziātes ingveru lieto katrā maltītē – sautējumos, zupās, desertos un tējās. Ingvers stimulē asinsriti, uzlabo imunitāti un pat darbojas kā afrodīzijs.

3. Veselība nāk «no iekšām»

Aziātu dzīves filozofijas pamatā ir doma, ka tavam dzīvesveidam ir jābūt tādam, lai tava veselība ilgtermiņā no tā būtu ieguvēja. Proti, nepaļauties uz brīnumtabletēm, kas atrisinās problēmas sekas, bet gan risināt problēmu tās saknē vai dzīvot tā, lai problēmas nerastos. Ko sēsi, to pļausi!

4. Deserta vietā augļi

Visiem garšo saldumi, bet saldumi ne vienmēr nozīmē kūkas un putukrējumu. Aziātes parasti savu vēlmi pēc kā garda apmierina ar svaigiem augļiem, riekstiem vai tofu izstrādājumiem. Tas ievērojami samazina uzņemto kaloriju daudzumu, turklāt organismam tos pārstrādāt ir daudz vieglāk nekā, piemēram, rafinēto cukuru.

5. Saule nav labākais draugs

Aziātes saulainās dienās nēsā cepures un izmanto aizsargkrēmus, jo viņas zina, ka sausa āda ātri vien kļūst par krunkainu ādu. Tāpēc pirms un pēc saules peldēm parūpējies par to, lai tava āda tiktu kārtīgi «pabarota».

6. Kusties!

Metropolēs un lielās pilsētās kā, piemēram, Honkonga, bieži vien sabiedriskais transports ir pārblīvēts, bet ielas pilnas ar sastrēgumiem, tāpēc visātrākais un ērtākais veids, kā pārvietoties, ir pastaigas vai divritenis. Tā tu vari zināt, ka vienmēr laikā nokļūsi tur, kur tev nepieciešams, turklāt pie viena parūpēsies arī par savu fizisko formu.

7. Zaļā tēja

Aziātes kafijas vietā dzer zaļo tēju, turklāt daudz, jo zina, cik veselīga tā ir. Tā uzlabo vielmaiņu un attīra organismu, bet sastāvā esošie antioksidanti gādā par možu garu un skaidru prātu.

8. Daudz pilngraudu

Pilngraudu produktiem bagāts uzturs, piemēram, auzas, kvinoja, rudzi un brūnie rīsi samazina iespēju saslimt ar 2.tipa diabētu un pasargā asinsvadus no aizsprostošanās. Turklāt pilngraudu izstrādājumi satur daudz šķiedrvielu, kas nepieciešamas normālai zarnu trakta darbībai.

9. Soja

Aziāti soju savā uzturā lieto jau tūkstošiem gadu. Miso, tofu, edameme pupiņas un sojas mērce ir gardi un veselīgi veidi, kā dažādot savu ikdienas uzturu.

Izmēģini šos Austrumu sieviešu uztura un dzīves paradumus – tie nemaz nav tik sveši un neizpildāmi!

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu