Vējonis neplāno braukt pa Latviju ar ieslēgtām bākugunīm (77)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis neplāno braukt pa Latviju ar ieslēgtām bākugunīm, dienu pirms svinīgā zvēresta došanas viņš izteicās LNT raidījumā «900 sekundes».

«Es neplānoju braukt pa pilsētas vai Latvijas ceļiem ar ieslēgtām bākugunīm. Es plānoju iekļauties, līdzīgi kā visi autobraucēji, kopējā plūsmā. Tāpat kā to darīja pašreizējais prezidents,» viņš norādīja.

Viņš pastāstīja, ka pēc stāšanās amatā, gaidāma neliela pieņemšana, lai atzīmētu šo notikumu, uz kuru aicinās Saeimas deputātus, vēstniekus.

«Ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, no daudz kā mēs esam atteikušies, un es daudzas lietas arī turpināšu, jo jābūt ir sabalansētai attieksmei. Mēs nevaram rīkot glaunu inaugurācijas balli, kas varbūt pēc protokola un tradīcijām pienākas, bet tajā pašā laikā nevaram atrast naudu pensiju palielināšanai vai kādiem citiem mērķiem,» savu viedokli klāstīja Vējonis.

Jau ziņots, ka Vējonis pēc ievēlēšanas amatā paziņoja, ka paliks savā dzīvoklī Ogrē, nevis dzīvošanai prezidentūras laikā izmantos rezidenci Jūrmalā.

Esošajam prezidentam Andrim Bērziņam pilnvaras beigsies 7.jūlijā, savukārt Vējonis svinīgo zvērestu Saeimā dos 8.jūlija rītā.

Saeima ārkārtas sēdē aizklātā balsojumā Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu pašreizējo aizsardzības ministru Vējoni ievēlēja 3.jūnijā. Par viņu piektajā balsojumā balsis atdeva 55 deputāti. Vējonis tika ievēlēts arī ar opozīcijas balsīm, jo koalīcijai kopīga kandidāta nebija.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu