Krievija protestē pret starptautiskā tribunāla izveidi Malaizijas lidmašīnas lietā (329)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krieviju neapmierina ideja radīt starptautisko tribunālu, lai izmeklētu «Malaysia Airlines» lidmašīnas notriekšanas lietu. Kā vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genādijs Gatilovs, tribunālu nedrīkst izveidot līdz brīdim, kad nebūs pabeigta izmeklēšana. 

«Mūs principā neapmierina šī ideja dažu apstākļu dēļ. Pirmkārt, izmeklēšana turpinās, un nekādus secinājumus vēl nedrīkst izdarīt. Nīderlande nosūtīja mums tikai atskaites «melnrakstu», tas nozīmē, ka šim stāstam pat ne tuvu vēl nav beigas. Viņi paši atzīst, ka izmeklēšana būs pabeigta labi, ja gada beigās,» norādīja Gatilovs.

Tāpat Gatilovs izteica neapmierinātību, ka par analoģiskiem notikumiem tribunāls netika rīkots. Viņš kā piemēru nosauca 2001.gadā notikušo incidentu, kad it kā ukraiņu karavīri notriekuši Krievijas lidmašīnu, kas lidojusi no Telavivas uz Novosibirsku.

«Tur nebija nekādu tribunālu. Vispār - tā ir ļoti ilglaicīga un darbietilpīga nodarbe, un tas arī izmaksā ļoti daudz. Mēs uzskatām, ka Malaizijas lidmašīnas gadījumā tribunāls ir neloģisks un nevajadzīgs. Tas būtu vērsts pret Krieviju,» norādīja Gatilovs.

Iepriekš vēstīts, ka Nīderlandes varasiestādes vēlas radīt starptautisku tribunālu, lai izmeklētu un sodītu visus, kuri ir iesaistīti Malaizijas lidmašīnas notriekšanā. Krievija jau iepriekš paudusi neizpratni un mēģinājusi traucēt izmeklēšanas gaitai, netieši norādot uz savu iesaisti lidmašīnas notriekšanā.

Komentāri (329)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu