Ko izceļ ārvalstu mediji, ziņojot par Vējoņa stāšanos amatā (181)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārvalstu mediji uzmanību pievērsuši Latvijas jaunā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa (ZZS) «zaļajām saknēm» un līdzšinējiem pienākumiem Aizsardzības ministrijā.

Pēc aģentūras AFP aplēsēm, Vējonis ir pirmais «zaļais» prezidents kādā no Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Ārvalstu mediji arī pievērsuši uzmanību faktam, ka jaunais Valsts prezidents līdz šim ieņēmis aizsardzības ministra amatu un «ieņēma stingru nostāju pret Krieviju, kad tā pagājušajā gadā anektēja Krimu un palielināja savu militāro klātbūtni Baltijas jūrā un reģionālajā gaisa telpā».

Aģentūra AFP arī pievērsusi uzmanību faktam, ka Vējoņa «Facebook» profilā vēl nesen kā viņa reliģiskā pārliecība bijusi norādīta - «pagāns».

Tikmēr Krievijas presē Latvijas prezidentu nomaiņa lielā mērā ignorēta, tikai atsevišķos izdevumos izcelts, ka jaunais Latvijas prezidents ir dzimis Pleskavā. Krievijas medijus vairāk interesējusi latviešu spēkavīra Raimonda Bergmaņa (ZZS) stāšanās aizsardzības ministra amatā.

Latvijas prezidenta maiņai aktīvi sekojusi līdzi Ukrainas prese, laikrakstam «Ukraine Today» uzsverot, ka Vējonis kā aizsardzības ministrs kritizējis Krimas aneksiju un Krievijas agresiju Ukrainas austrumos.

Komentāri (181)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu