Notriektās lidmašīnas upuru radinieki pieprasa no Strelkova kompensāciju 900 miljonu apmērā (287)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Virs Ukrainas notriektās «Malaysia Airlines» lidmašīnas pasažieru radinieki, bijušajam pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas» «aizsardzības ministram» Igoram Girkinam iesnieguši prasību par kompensācijas atmaksu, ziņo ārvalstu mediji.  

Tiesas dokumentos teikts, ka konflikta laikā Ukrainas austrumos Girkins, izmantojot segvārdu «Igors Strelkovs», darbojies ar Kremļa atļauju un vadījis separātistu kara operācijas. Vienā no šīm operācijām it kā arī esot notriekta Malaizijas lidmašīna, bet Girkins «devis pavēli pabeigt šo uzbrukumu un/vai sazvērējies ar tiem, kas palaiduši raķeti vai raķetes».

Par atbildīgajiem notikušajā, prasības pieteicēji uzskata Krieviju: «Atbildētājs Girkins darbojās zem tiešas vai netiešas Krievijas valdības vadības.»

Prasības pieteicēji uzskata, ka raķeti, ar kuru notrieca lidmašīnu, ievesta no Krievijas teritorijas.

18 notriektās lidmašīnas pasažieru ģimenes locekļi pieprasa izmaksāt kompensāciju 900 miljonu dolāru apmērā, kas ir vairāk 800 miljoni eiro.

Prasītāju advokāts Floids Ušners pastāstījis, ka «lieta nav naudā». «Mēs cenšamies saņemt atbildi no Girkina un uzspiest uz Krieviju, lai tā sadarbotos ar starptautisko tribunālu,» sacījis advokāts.

Tāpat prasība iesniegta pret aviokompāniju «Malaysia Airlines», kas tiek apsūdzēta par to, ka vispār plānojusi lidojuma maršrutu virs Ukrainas, kur norisinājušies bruņoti konflikti. Šo prasību iesniegusi bojāgājuša pasažiera sieva.

Igors Girkins «Doņeckas tautas republika» «aizsardzības ministra» amatu atstāja pagājušā gada augustā. Kopš tā laika viņš uzturoties Krievijā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada jūlijā, virs Ukrainas austrumiem tika notriekta lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna, kas atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru. 280 pasažieri un 15 apkalpes locekļi, kas atradās lidmašīnā, gāja bojā.

Komentāri (287)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu