Publicēts teroristu uzņemts video, kurš tapis īsi pēc lidmašīnas notriekšanas <i>[brīdinām, nepatīkami!]</i> (141)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Piektdien, tieši gadu pēc «Malaysia Airlines» lidmašīnas «Boeing-777» notriekšanas Ukrainas austrumos, Austrālijas ziņu aģentūra «News Corp» publicējusi videomateriālu, kurā redzams, kā «Doņeckas tautas republikas» teroristi apskata katastrofas vietā izmētātās mantas, vēsta ārvalstu mediji. 

Tiek norādīts, ka videomateriālu uzņēmis viens no teroristiem ar savu videokameru, neilgi pēc lidmašīnas nokrišanas. Videomateriālā separātisti atlūzās atpazīst pasažieru lidmašīnu, pēc kā uzsāk mantu apskati, meklējot lidmašīnas melnās kastes.

«Malaizija. Ārzemnieki,» saka vīrietis, visticamāk, video autors. «Kurš viņiem deva [gaisa] koridoru?» jautā video autora sarunas biedrs. «Runā, ka viņi notrieca pasažieru lidmašīnu, bet mūsējie - iznīcinātāju,» turpina autors.

Viens no vīriešiem kamuflāžas formā atver kādu mugursomu un izmētā tajā esošās lietas pa zemi. Vienlaicīgi video autors parāda kamerai stjuartes apliecību, kurā redzams, ka viņas darba vieta ir Kualalumpuras Starptautiskā lidosta.

«Lidmašīnas notriektas... Esmu katastrofas vietā. Notriektas lidmašīnas,» dzirdams ieraksta vidū. Vēl separātisti apspriež, ka kaut kur tuvumā ir jābūt vēl vienai lidmašīnai. «News Corp» šo situāciju skaidro ar to, ka lidmašīnas krišanas vietā bija ļoti daudz atlūzu, tādēļ teroristi padomājuši, ka viņi notriekuši divas lidmašīnas.

«Tur pat, ***, papagailis lidoja! Te putni ir visur. Te viens, te otrs... No kurienes te vēl viena?» spriež separātisti, kamēr kadrā redzami putni, kurus pārvadājuši pasažieri.

Pēc «News Corp» informācijas, pēc lidmašīnas notriekšanas «Doņeckas tautas republikas» teroristi devuši vietējiem iedzīvotājiem rīkojumu melot izmeklētājiem un teikt, ka viņi gaisā redzējuši Ukrainas gaisa spēku iznīcinātāju.

Tāpat Austrālijas ziņu aģentūra norādījusi, ka separātistu mērķis ir bijis Ukrainas gaisa spēku iznīcinātāji, taču viņi kļūdījušies un notriekuši Malaizijas pasažieru lidmašīnu, un, lai attaisnotu savu rīcību, viņi izplatījuši versiju, ka pasažieru lidmašīnu notriecis kāds iznīcinātājs.

Komentāri (141)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu