Jauns šausminošs video no MH-17 katastrofas pirmajiem mirkļiem: «līķu lietus» (234)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Internetā parādījies jauns videoieraksts, kurā redzamas pirmās minūtes pēc aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīnas «Boeing 777» kritiena. 

Videoierakstu portālā «Youtube» ielicis lietotājs ar vārdu «Billy Six».

Video pa automašīnas logu filmējuši aculiecinieki, kas atradušies tuvumā katastrofas vietai dažas minūtes pēc lidmašīnas kritiena.

Ierakstā redzami dūmi un degošas lidmašīnas atlūzas, bet pēc dažām sekundēm sieviete, kas filmēja notiekošo, ierauga pasažieru mirstīgās atliekas un sāk raudāt.

Jau rakstīts, ka «Boeing 777» 17.jūlijā tika notriekta virs prokrievisko nemiernieku kontrolētas teritorijas Ukrainas austrumos, nogalinot visus 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Bojāgājušo vidū bija vairāk nekā 250 Eiropas Savienības pilsoņu, pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra padomnieks Oleksandrs Daņiļuks.

Ukraina un Rietumvalstis lidmašīnas notriekšanā vaino prokrieviskos separātistus, kas izmantojuši Krievijas piegādātu «zeme-gaiss» tipa raķešu sistēmu «BUK», bet Krievija to noliedz un vaino Ukrainas armiju.

Tāpat ziņots, ka Krievija izmantojusi falsificētus satelītattēlus, lai pamatotu savu apgalvojumu, ka lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīnu pagājušā gada 17.jūlijā Donbasā notriekusi Ukraina, liecina britu pētnieciskās žurnālistikas grupējuma «Bellingcat» ekspertu ziņojums.

Kā norādīts dokumentā, Krievijas Aizsardzības ministrija pērn 21.jūlijā preses konferencē rādījusi satelītuzņēmumus ar raķetēm «Buk» kā pierādījumu tam, ka katastrofā, kurā gāja bojā visi 298 pasažieri un apkalpes locekļi, esot vainojama Ukraina.

Tikmēr «Bellingcat» eksperti secinājuši, ka ar 14. un 17.jūliju datētie attēli, kuros redzamas Ukrainas raķetes «Buk», patiesībā uzņemti gandrīz mēnesi agrāk. Lai to noslēptu, pirmais attēls «papildināts» ar mākoni. Ar ļoti lielu ticamību var apgalvot, ka prāva daļa katra attēla rediģēta ar programmas «Adobe Photoshop CS5» palīdzību.

Komentāri (234)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu