Malaizija pieprasa izveidot starptautisku tribunālu lidmašīnas notriekšanas lietā (83)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Malaizija pirmdien pieprasīja izveidot starptautisku tribunālu virs Austrumukrainas notriektās pasažieru lidmašīnas lietā.

Katastrofā, kas notika pirms gada, gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās «Malaysia Airlines» lidmašīnā ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru. Domājams, ka lidmašīnu ar Krievijas piegādātu raķeti notrieca prokrieviskie kaujinieki.

«Ir svarīgi, ka [ANO] Drošības padome veic skaidru un izlēmīgu rīcību pret tiem, kas atbildīgi par lidmašīnas MH17 notriekšanu, lai tiktu dots skaidrs vēstījums,» paziņojusi Malaizijas Ārlietu ministrija.

Ministrija aicinājusi ANO rīkoties saskaņā ar tās prasībām atbildības jomā, izveidojot tribunālu.

Malaizija iepriekš aicinājusi veidot šo tribunālu vairākos ar citām cietušajām valstīm kopīgos paziņojumos. Šis ir pirmais neatkarīgais paziņojums.

«Tribunāla izveidošana šajā brīdī saskan ar Drošības padomes praksi,» teikts Malaizijas paziņojumā.

«Visas citas ārkārtas kriminālās tiesas un tribunāli tika izveidoti pirms izmeklēšanas pabeigšanas. Tiesnešus, prokuroru un sekretāru jāieceļ ANO ģenerālsekretāram,» norāda Malaizija.

Tikmēr Krievija iestājas pret priekšlikumu Drošības padomei izveidot starptautisku tribunālu un nodēvējusi to par «kontrproduktīvu».

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu