Pazudušās Malaizijas lidmašīnas detaļas turpinās meklēt arī Austrālijas ūdeņos (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lai arī apstiprinājies, ka Indijas okeāna Reinjonas salā atrastās lidmašīnas detaļas patiesi nāk no 2014. gada martā mistiski pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas «Boeing 777», Austrālijas premjerministrs apstiprinājis – lidaparāta detaļu meklēšana turpināsies Austrālijas rietumu piekrastē – kas ir tūkstošiem jūdžu attālumā no vietas, kur atrastas pirmās atlūzas, ziņo ārvalstu mediji. 

Austrālijas premjers Tonijs Abots paziņojis – fakts, ka pirmās pazudušās lidmašīnas atlūzas atrastas Indijas okeāna Reinjonas salas piekrastē, apstiprina sākotnēji izvirzīto teoriju par to, ka lidaparāts avarējis Austrālijas ūdeņos, bet okeāna straumes atlūzas aizskalojušas līdz Indijas okeāna teritorijai.

«Tas, ko mēs esam atraduši Indijas okeāna Rietumos, norāda uz mūsu pieņēmumu, ka lidmašīna nokritusi tieši tur, kur sākotnēji domājām – Austrālijas ūdeņos,» piebilda premjerministrs. Tas liekot domāt, ka ir pasperts viens solis tuvāk mistērijas atrisinājumam.

Balstoties uz radara signāliem, zinātnieki izvirzījuši versiju, ka lidaparāts stundu planējis virs Malajas pussalas, bet degvielas trūkuma rezultātā, iegāzies Indijas okeānā.

Austrālijas zinātnieks Deivids Grifins, kurš izveidojis okeāna karti šajā reģionā, sacīja, ka pastāv reāla iespēja, ka daļa no lidmašīnas detaļām aizskalotas līdz Madagaskarai, kas atrodas uz rietumiem no Reinjonas.

«Tur varētu būt liels daudzums lidmašīnas atlūzu. Esmu nedaudz pārsteigts, ka pirmās detaļas atrada tieši pie Reinjonas, jo Madagaskarai ir daudz lielāka piekraste,» uzsvēra Grifins.

Jau ziņots, ka Francijas amatpersonas, pārbaudot Reinjonas salu apgabalā atrasto lidmašīnas spārnu, apstiprināja, ka tas nācis no pērn mistiski pazudušās Malaizijas lidmašīnas.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu