Ekspertiem jauni pieņēmumi par Malaizijas lidmašīnas avāriju (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Novērtējot pie Reinjonas atrasto lidmašīnas «Boeing 777» spārna atlūzu, eksperti izteikuši pieņēmumu, ka pazudusī Malaizijas lidsabiedrības «MalaysiaAirlines» varētu būt veikusi nosēšanos uz ūdens, vēsta ārvalstu mediji.

Eksperti pauž viedokli, ka atlūzas salīdzinoši labais stāvoklis var liecināt, ka trieciens, lidmašīnai saskaroties ar ūdens virsmu varētu būt mazāks nekā lidmašīnai iegāžoties ūdenī pilnīgi vertikāli, tādējādi iespējams, ka lidmašīna varētu būt veikusi nosēšanās manevru uz ūdens.

Šādu teoriju izvirzījis kāds bijušais ASV transporta drošības padomes eksperts.

Tikmēr kāds cits eksperts paudis viedokli, ka iespējamā nosēšanās jūrā izskaidro to, kāpēc nav atrastas citas atlūzas, jo lidmašīna varētu būt nogrimusi salīdzinoši neskarta.

Tomēr eksperti uzsver, ka tikai no vienas detaļas ir grūti noteikt lidmašīnas avārijas iemeslus un apstākļus.

Kā ziņots, lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda pērn 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Jūlija beigās Reinjonas piekrastē tika atrasta lidmašīnas spārna atlūza. Ekspertīzē tika apstiprināts, ka detaļa ir no mistiski pazudušās Malaizijas lidmašīnas.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu