Latvija Magoņa lietā lūgusi Igaunijas palīdzību (137)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas prokuratūra lūgusi Igaunijas Drošības policijas (KaPo) un Igaunijas prokuratūras palīdzību aizturētā «Latvijas Dzelzceļa» (LDz) vadītāja Uģa Magoņa lietas izmeklēšanā, vēsta Igaunijas mediji. 

To, ka Latvijas puse vērsusies pēc palīdzības apstiprināja Igaunijas prokuratūras pārstāve Kadri Tammaja, vēsta Igaunijas medijs «Ärileht».

Tammaja atklāja, ka Igaunija piekritusi palīdzēt, tomēr sīkākus komentārus viņa atteicās sniegt.

Kā vēstīts, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Magoni aizturēja ceturtdienas vakarā.

Piektdien viņš tika atbrīvots no LDz valdes priekšsēdētāja amata.

Magoņa aizturēšanas iemesli pagaidām oficiāli nav paziņoti, tomēr izskanējusi informācija, ka Magonis varētu būt aizturēts saistībā ar aizdomām par, iespējams, aptuveni pusmiljona eiro liela kukuļa saņemšanu saistībā ar LDz meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» (LDz RSS) nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma «Skinest».

Kā vēstīja «Diena.lv», iepirktās lokomotīves bijušas dažādā stāvoklī un to cena atšķīrusies, bet katra no četrām lokomotīvēm maksājusi ap diviem miljoniem eiro un vairāk. Divas no četrām iepirktajām dīzeļlokomotīvēm jau piegādātas. «LDz RSS» iepirkums par četru 2TE116 sērijas lietotu dīzeļlokomotīvju iegādi noslēdzās šā gada 7.aprīlī, tajā bijuši divi pretendenti un uzvarējis «Skinest», kas ir arī viens no galvenajiem lokomotīvju rezerves daļu piegādātājiem LDz, pateicoties uzņēmuma līgumiem ar ražotājiem Krievijā.

Savukārt Osinovskis Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR uzsvēris, ka konkurss par lokomotīvju iepirkumu noticis pēc visiem noteikumiem.

«Esmu lietas kursā, ka Latvijas prokuratūra veic izmeklēšanu, Gribu teikt, ka konkurss, bez šaubām, notika pēc visiem noteikumiem. Šīs piegādes rezultātā iegūst abas puses. «Latvijas Dzelzceļs» saņem jaudīgas lokomotīves, kuras nepieciešamas Krievijas tranzīta pārvadāšanai. Latvijas valsts un mēs tajā skaitā saņemam rūpnīcas Daugavpilī noslodzi. Darbu ieguva 800 cilvēku. Tie atkal ir nodokļi un tā tālāk,» sacījis Osinovskis, kura uzņēmumiem «Skinest Rail» un «Spacecom» pieder «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» akciju kontrolpakete.

«Konkurss bija diezgan sarežģīts. Tur bija konkurences cīņa. Mēs šodien neredzam pamatu uzskatīt, ka summa, kā raksta avīze «Diena», tika pārmaksāta,» piebilda Osinovskis.

Komentāri (137)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu