Jauni atradumi pazudušās lidmašīnas lietā (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Austrālijas komanda, kas Indijas okeānā meklē mistiski pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas detaļas, nākusi klajā ar jauniem atradumiem, apliecinot, ka atrastās detaļas, visticamāk, nāk no pazudušā MH370 vraka, ziņo «Dailymail».

Izmeklētāji uzņēmuši bildes, kurās skaidri redzamas lidmašīnas atlūzas. Tajos redzamas divas kastes un pieci gari, ļoti plāni objekti okeāna gultnē.

Meklēšanas apsekojumu direktors izteicies, ka šajos attēlos varētu būt redzamas lidaparāta atlūzas, un tie varētu nodrošināt milzīgu izrāvienu turpmākās izmeklēšanas gaitā.

Renjonas salas krastos atrastās Malaizijas lidmašīnas detaļas devušas nozīmīgu rezultātu tālākās izmeklēšanas gaitā, taču pētnieki ir pārliecināti: vairāk izdosies atrast ar smagu darbu mierīgos jūras apstākļos.

Prognozēts, ka meklēšanas darbi varētu turpināties vien novembrī, kad apkalpe varēs palaist okeāna dzelmē savas zemūdenes.

«Mēs meklējam tur, kur mums liek meklēt, bet meklēšanas shēmas, ko esmu redzējis, ir pietiekoši precīzas,» atzina izmeklētāju komandas vadītājs.

Kā vēstīts, Malaizijas lidmašīna ar 239 pasažieriem pazuda pagājušā gada martā. Vairāku ekspertīžu rezultātā atklāts, ka Renjonas salu tuvumā atrastās lidmašīnas detaļas tik tiešām ir no MH370 vraka.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu