«Liepājas Metalurgs» gatavs pieņemt papildus 200 darbiniekus (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

AS «KVV Liepājas Metalurgs» šobrīd turpinās darbs pie jaunu saražotās produkcijas noieta tirgu apgūšanas un tas, savukārt, ļaus darbā pieņemt no 150 līdz 200 strādnieku, vēsta AS «KVV Liepājas Metalurgs» pārstāve Sanita Heinsberga.  

«Šī brīža pasaules metalurģijas nozarei sarežģītā periodā tik liela uzņēmuma veiksmīga attīstība un jaunu darba vietu radīšana ir atkarīga no koordinētas un konstruktīvas uzņēmuma, kreditoru un valsts pārstāvju sadarbības,» ceturtdien, 13.augustā «KVV Liepājas Metalurgs» un kreditoru tikšanās laikā informēja uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs.

»KVV Liepājas Metalurgs» sekmīgai attīstībai un jaunu noieta tirgu apgūšanai aicina kreditorus sniegt uzņēmumam kredītresursus un citus finanšu instrumentus. «KVV Liepājas Metalurgs» šobrīd ir izdevīgi līgumi ar izejvielu piegādātājiem, jauniem tiešās produkcijas gala pircējiem, kas ļauj apiet starpniekus. Tie ir labi priekšnosacījumi eksporta stiprināšanai. Jauno eksporta iespēju izmantošana ļaus pieņemt darbā no 150 līdz 200 strādniekiem, lai ievērojami palielinātu ražošanas jaudu,» sacīja Talanovs.

Galvenie «KVV Liepājas Metalurgs» eksporta tirgi ir Baltija, Skandināvija un Rietumeiropa. Pateicoties intensīvam darbam pēdējā pusgada laikā, uzņēmums sekmīgi noslēdzis produkcijas sertifikātu iegūšanu vairākos mērķtirgos. Šī barjera, kas prasa pietiekami lielus finanšu ieguldījumus, ir pārvarēta un ir iespējas sekmīgi pārdot saražoto produkciju eksporta tirgos.

«Pasaules līmenī »KVV Liepājas Metalurgs» ir iespējas atkal kļūt konkurētspējīgam uzņēmumam, jo mūsdienīgās iekārtas un profesionālie darbinieki ir labs pamats turpmākajai attīstībai. Mūsu uzņēmums ir konkurents Vācijas, Itālijas, Polijas nozares spēlētājiem, turklāt šajās un citās Eiropas valstīs uzņēmumi saņem ievērojami lielāku valsts palīdzību. Arī šī iemesla dēļ mums ir grūti ar viņiem konkurēt. Turklāt globālā konjunktūra ir nelabvēlīga – mums neizdevīgā ASV dolāra un eiro kursa attiecība ietekmēja izejvielu cenu pēdējā gada laikā, celtniecības apjomi ir ārkārtīgi zemi,» saka Talanovs.

«KVV Liepājas Metalurgs» novērtē valsts atbalstu uzņēmuma saglabāšanā dīkstāves periodā, maksājot algas pārejas procesa laika darbiniekiem. Pārņemšanas brīdī, šī gada janvārī uzņēmumā strādāja 218 darbinieki. Šobrīd uzņēmumā strādā 540 darbinieki un ir iespējamas izaugsmes tendences. Uzņēmums apliecina, ka visi atlaišanas pabalsti un nodokļi saistībā ar personālu ir maksāti laicīgi atbilstoši Latvijas likumdošanai.

Kā uzņēmums ziņojis iepriekš, vidējie ražošanas apjomi arvien pieaug, un patlaban «KVV Liepājas Metalurgs» saražo ap 26 tūkstošiem tonnu tērauda armatūras mēnesī. Lai uzņēmums varētu audzēt konkurētspēju, esot jāatgūst zaudētie noieta tirgi, jāstiprina mārketings un radikāli jāsamazina ražošanas izmaksas.

Atbalsts valstiskā līmenī būtu nepieciešams arī profesionālu metalurģijas speciālistu sagatavošanā un noteikta līmeņa izglītības programmu izveidošanā. Līdz šim darbinieku apmācība faktiski notikusi par uzņēmuma līdzekļiem un šāda veida investīcijas nav ne ātrs, ne vienkāršs process.

Tiekoties ar kreditoriem, «KVV Liepājas Metalurgs» uzsvēra vēlmi konstruktīvi sadarboties, izklāstīja eksporta iespējas un sarežģītos konkurences apstākļus, un vienojās aktīvi kopā sekmēt uzņēmuma attīstību.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu