Premjere komentējusi Āboltiņas ūjināšanu (876)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») noskatījusies video ar savas pārstāvētās partijas priekšsēdētājas un Saeimas frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas reakciju pensionāru piketa laikā; viņa būtu piegājusi parunāties ar pensionāriem.

Straujuma ceturtdien intervijā «Rīga TV24» atklāja, ka trešdienas vakarā video ir noskatījusies.

«Es redzēju vakarā. Protams, visi mēs esam nervozi, viegli tas nav, bet es noteikti būtu piegājusi pie cilvēkiem un parunājusies, jo, tiklīdz tu pienāc pie cilvēkiem un parunājies, mēs varam izrunāt lietas, kas satrauc, un varbūt tas nervozums no abām pusēm nedaudz norimst,» komentējot Āboltiņas uzvedību pensionāru piketa laikā, kas norisinājās pie Saeimas ēkas, sacīja valdības vadītāja.

Straujuma uzsvēra, ka nākamgad papildu līdzekļi pensiju palielināšanai noteikti tiks piešķirti. «Iespējams, tas būs mazākajām pensijām, šāds priekšlikums šobrīd ir uz galda,» viņa teica.

«Es nevaru šobrīd vēl pateikt, kā būs, bet ir skaidrs, ka pensijas ir vienas no tām lietām, kam budžetā ir paredzēti zināmi miljoni nākamajam gadam,» turpināja premjerministre.

Jau vēstīts, ka Āboltiņa trešdien izplatījusi atvainošanos par savu uzvedība pie Saeimas pensionāru piketa laikā, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

«Ļoti atvainojos ikvienam Latvijas pensionāram, ja negribot ar savu rīcību kādu esmu aizvainojusi šodienas senioru piketā pie Saeimas. Ir noticis pārpratums, jo nekādā veidā nevēlējos aizvainot Latvijas seniorus,» uzsvērusi Āboltiņa.

Viņa arī norādījusi, ka vēlas šo atvainošanos senioriem paust klātienē.

Aptuveni 100 pensionāru bija pulcējusies piketā pie Saeimas nama, prasot nodrošināt pensiju indeksāciju lielākā apmērā. Pensionāri piketa laikā ar saucieniem un ūjināšanu sagaidīja Saeimas deputātus. Āboltiņa garāmejot atbildēja ūjinot.

Komentāri (876)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu