7 lietas, ko mēs tomēr varam mācīties no grieķiem (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RobW_, CC BY-NC-ND 2.0

Lai arī grieķi pēdējā laikā pasaulei ir sagādājuši ne mazums galvassāpju, tomēr ir dažas lietas, kuras tomēr mēs varam no viņiem mācīties. Kā nekā – tieši grieķi ir tie, kas aizsāka Olimpisko spēļu tradīciju, radīja dažādas politiskās teorijas, nemaz nerunājot par milzīgo kultūrvēsturisko mantojumu. Dzīvesstila portāls «Lifehack» apkopojis 7 lietas, kuras mēs varam mācīties no viņiem.

1. Baudi ēdienu sabiedriskos pasākumos

Grieķi prot baudīt dzīvi, un viens no veidiem, kā viņi to dara, ir nododoties vēdera priekiem kompānijā ar citiem dzīves baudītājiem. Tas ir veids, kā «atiet» no laicīgās dzīves pienākumiem, un baudīt momentu.

2. Dzer sarkanvīnu (mērenās devās, protams)

Sarkanvīns ir bagāts ar fitonutrientiem, kuri veicina kardiovaskulārās sistēmas darbību un kognitīvās spējas. Vairākos pētījumos pierādījies, ka mērena sarkanvīna lietošana uzturā var veicināt sirds veselību. Tā kā viena glāze šī dzēriena dažas reizes nedēļā veselībai nāks par labu!

3. Ēd krāsainu ēdienu

Ievies savā uzturā visu krāsu augļus un dārzeņus. Grieķu diēta arīdzan uzsver proteīna nozīmi, piemēram, zivis, olas un putnu gaļu, kā arīdzan pākšaugus. Lai uzņemtu ogļhidrātus, izvēlies pilngraudu produktus kā grūbas vai bulguru. Savukārt veselīgos taukus uzņem ar olīveļļu, riekstiem un sēklām.

4. Uzņem probiotikas

Grieķi zina, cik svarīgi ir rūpēties par zarnu trakta veselību, tāpēc viņi regulāri uzņem «labās baktērijas» ar jogurtu un skābētiem dārzeņiem. Savukārt, ja parastā jogurta vietā izvēlēsies grieķu jogurtu, tad savam uzturam pievienosi ne tikai probiotikas, bet arīdzan papildu olbaltumvielas.

5. Nebaidies no taukiem

Veselīgie tauki palīdzēs tev uzlabot matu, ādas un nagu stāvokli, kā arī uzturēs veselu tavu sirdi. Nesenā pētījumā pierādīts, ka Vidusjūras diēta, kura papildināta ar olīveļļu vai riekstiem, ievērojami samazina sirdslēkmju risku un dažādu kardiovaskulāro slimību attīstību par aptuveni 30%.

6. Apstājies un baudi

Runa atkal ir par ēdienu. Baudi ēdienu! Neēd brokastis, skrienot uz darbu, bet gan atvēli tām mierīgu laiku mājās. Pievērs uzmanību savam ēdienam, izgaršojot visas tā nianses. Turklāt neēd pie televizora vai datora – tā tu nepamanīsi, cik daudz patiesībā apēd.

7. Nododies mērenām fiziskajām aktivitātēm

Grieķiem viegls rīta skrējiens ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Kā nekā – tieši Grieķijā radās Olimpiskās spēles. Ideālā variantā ik dienas vajadzētu atvēlēt 30 minūtes kardio vai spēka treniņam. Tev nebūt nav jādodas uz svaru zāli vai jāskrien maratons. Brauc ar riteni vai dodies uz darbu ar kājām. Turklāt pētījumos ir pierādījies, ka pat regulārai desmit minūšu fiziskai slodzei ir labvēlīgs efekts uz veselību ilgtermiņā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu