Ko darīt, ja jūsu nespējā notievēt vainojami citi? (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tobyotter, CC BY-SA 2.0

Ļoti iespējams, ka šobrīd jūs vai kāds jums pazīstams cilvēks mēģina notievēt. Visdrīzāk, ka jūs vai tas otrs cilvēks cietīs pilnīgu sakāvi.

Patiesībā tikai 77% cilvēku savus apņemšanās zaudēt svaru spēj īstenot nedēļas garumā. Divus gadus apņemšanos spēj īstenot vien 19% cilvēku, bet savu mērķi svara zaudēšanā sasniedz vien 8% cilvēku.

Kāpēc zaudēt svaru ir tik sasodīti grūti, jautā interneta vietne «Oxy».

Grūti tas ir tāpēc, ka svara zaudēšanai nav pārāk liela sakara ar gribasspēku. Ja savā nespējā jūs vainosiet tikai sevi, tad jums nāksies arī uzņemties visu atbildību. Bet kā tad ar cietiem apstākļiem, kas nosaka cilvēku svaru – ģenētiku, evolūciju un dažādu ķimikāliju ietekmi?

Un runa jau nav tikai par jūsu ķermenī notiekošo – jums novājēt traucē arī dažādi citi – ātro uzkodu uzņēmumi jūs nemitīgi ievilina lamātās, un pat runāšana par resnumu var veicināt svara palielināšanos. Galu galā, aptaukošanos veicinot pat garlaicība.

Valdības regulāri ievieš dažādas izmaiņas, kas padara grūtāk dzīvot neveselīgu dzīvi. Šādas izmaiņas tiek dēvētas par strukturālu iejaukšanos – tās mērķis ir mainīt esošo lietu struktūru, tādējādi ietekmējot arī cilvēku uzvedību. Cilvēki netiek pārliecināti rīkoties kādā noteiktā viedā, tā vietā sarežģījot vai atvieglojot noteiktu lietu darīšanu vai nedarīšanu.

Apzinoties, ka jums nav pa spēkam ietekmēt pasauli ap jums un pārstājot sevi vainot, jūs galu galā varat palīdzēt sev īstenot savas apņemšanās. Arī svara zaudēšanas jautājumā. Arī jūs varat veikt strukturālu iejaukšanos.

Mainiet pasauli ap jums tādā veidā, kas palīdzēs jums sasniegt jūsu mērķus, nevis apgrūtinās to sasniegšanu!

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu