«Eiropa vairs nav tāda pati»: Drošības apsvērumu dēļ atceļ «U2» koncertu (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No īru rokgrupas «U2» koncerta Stokholmā svētdien drošības apsvērumu dēļ evakuēti apmeklētāji, ziņo vietējie mediji.

Zviedru laikraksts «Aftonbladet» vēsta, ka arēnā «Globe» esošajiem apmeklētājiem lūgts pamest telpas, savukārt pie ieejas gaidošajiem atteikta ieeja, aizbildinoties ar «problēmām ar biļetēm».

Sākumā medijos parādījās neapstiprinātas ziņas par draudiem, ka arēnā ievietota bumba, taču vēlāk izdevumi atsaucās uz «nezināmu drošības risku».

«Aftonbladet» ziņo, ka policija uzsākusi izmeklēšanu par «ieroču nēsāšanas likumu pārkāpumu». Saskaņā ar laikraksta rīcībā esošo informāciju apsardze ielaidusi arēnā ar ieroci bruņotu vīrieti, kurš uzdevies par policistu. Viņš sacījis, ka esot aizmirsis atstāt ieroci darbā.

Kad informēti koncerta rīkotāji un policija, pieņemts lēmums evakuēt koncerta apmeklētājus un pārmeklēt zāli, teikts policijas paziņojumā.

Bruņotais vīrietis vēl nav identificēts.

U2 pārstāvis paziņoja, ka koncerts pārcelts uz otrdienu. Koncertu rīkotāju kompānija «Live Nation» paziņoja, ka «drošība ir svarīgākā», taču atteicās situāciju komentēt sīkāk.

Koncertturnejā «Innocence and Experience Tour» Stokholmā paredzēti četri koncerti, no kuriem divi notikuši bez aizķeršanās.

Koncerti Eiropā turpināsies līdz novembra beigām.

Uz koncertu bija ieradušies fani no tādām valstīm kā Norvēģija un Francija. Par koncerta atcelšanu viņiem tika paziņots tikai ap plkst.23.

«Mēs gaidījām trīs stundas bez nekādas informācijas,» aģentūrai AFP teica Sofija Harca, kura bija ieradusies no Zviedrijas dienvidiem piecu stundu brauciena attālumā. «Mums tika pateikts, ka radušās problēmas ar metāla detektoriem, taču tās drīz tikšot atrisinātas.»

U2 solists Bono izteicies par bēgļu krīzi Eiropā. «Ļoti iespējams, ka esam nonākuši krustcelēs, kad Eiropai jāizdomā, kas tā vēlas būt 21.gadsimtā. Šonedēļ notika kaut kas nepieredzēts. Eiropa vairs nav tāda pati, kāda bija pirms septiņām dienām,» viņš teica.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu