Āboltiņa: 16 miljoni eiro bēgļu uzņemšanai ir pārspīlēta summa (67)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

«Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» ceturtdien atzina, ka 16 miljoni eiro bēgļu uzņemšanai ir pārspīlēta summa un nedrīkst pieļaut, ka sabiedrība tiek tracināta ar milzīgiem skaitļiem.

«Tā ir pārspīlēta summa,» sacīja Āboltiņa, piebilstot, ka «tā diemžēl ir gan ierēdņu, gan latviešu daba - tiklīdz mēs redzam Eiropas naudu, tā galdus, krēslus un visu pārējo ierakstām tāmē. Un šī tāme ir pārspīlēta».

Viņa teica, ka tiks rūpīgi vērtēts, cik līdzekļu reāli nepieciešams bēgļu uzņemšanai.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien atbalstīja Iekšlietu ministrijas sagatavoto indikatīvo rīcības plānu bēgļu uzņemšanai Latvijā, tam pašlaik provizoriskais nepieciešamais finansējums ir 16 miljoni eiro. Savukārt labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) atzina, ka prasītais finansējums ir nesamērīgi liels un būtu jādomā par to, kā pārdalīt esošos līdzekļus.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu