/nginx/o/2018/07/28/11059082t1hdb4d.jpg)
Mājās gatavots bazilika pesto gan smaržo, gan garšo daudz labāk, nekā pirkts veikalos. Pat ja nav zaļumu sezona, veikalos ir iespējams iegādāties leknus garšaugus podiņos. Baziliks un ciedru rieksti ar pilnasinīgo Trikāta Reserve veidos pesto, kurš pat vienkāršākos spageti pārvērtīs karaliskā maltītē.
Nepieciešams: (4 porcijām):
- 360g pastas (spageti)
- 180g krāsainu ķirštomātiņu
- plāni griezts Trikāta Reserve siers spageti pasniegšanai
- svaiga bazilika lapiņas dekorēšanai
Pesto gatavošanai:
- 100g ciedru riekstu, viegli apbrūnināti uz pannas
- 100g Trikāta Reserve siera, kas sarīvēts uz rupjas rīves
- liela bunte ar bazilika lapiņām
- 150ml olīveļļas
- 2-4 daiviņas ķiploka
- sāls pēc garšas
Gatavošana:
1. Ciedru riekstus liec blenderī/ virtuves kombainā un sablendē kopā ar pārējām pesto sastāvdaļām. Eļļu lej pēc vajadzības, lai iegūtu biezas konsistences mērci.
2. Spageti uzvāri saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, līdz tie ir al dente. Nokās ūdeni. Spageti pievieno pesto un kārtīgi izmaisi – tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu.
3. Spageti kārto porciju šķīvjos, pa virsu liekot krāsainus tomātiņus, plāni griezta siera šķēlītes un bazilika lapiņas.
Materiāls tapis sadarbībā ar Lindu Tellgrenu (bloga Lindas virtuve autore)