Vai «Simpsoni» ir gaišreģi? Multfilmā izteiktie pareģojumi, kuri piepildījušies (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Multiplikācijas seriāls «Simpsoni» televīzijas ekrānos visā pasaulē ir redzams jau kopš 1989.gada. Šajā laikā multiplikācijas seriāla varoņi ir pievērsuši uzmanību daudz un dažādām aktualitātēm pasaulē, kā arī atsevišķās sērijās ir izteikts neviens vien pareģojums, kas mūsdienās ir piepildījies. Piedāvājam nelielu ieskatu pareģojumos, kuri pirms vairākiem gadiem tika izteikti šajā multfilmā.

1997.gadā iznākušajā epizodē Mārdža Simpsone tur rokās grāmatu ar nosaukumu «Ziņkārīgais Džordžs un Ebolas vīruss». 17 gadus vēlāk, 2014.gadā Āfrikā sākās nāvējošākā Ebolas vīrusa epidēmija vēsturē.

Sērijā «Homērs pret Ņujorku», kura pirmo reizi televīzijas ekrānos parādījās 1997.gada septembrī, ir redzams žurnāls, uz kura ir lasāms uzraksts «Ņujorka». Zemāk atrodams cipars 9, kā arī dvīņu torņi, kuri atgādina ciparu 11. Tādējādi tas netiešā veidā ir pareģojums par 11.septembra teroraktu, kas notika četrus gadus vēlāk.

1993.gadā iznāca Simpsonu sērija, kurā piedalījās vācu triku meistari Sīgrfrids un Rojs. Sērijas laikā tīģeris saplosīja abus triku meistarus. Lai cik paradoksāli tas nešķistu, pēc desmit gadiem tieši šādu likteni īstajā dzīvē piedzīvoja Rojs - viņu saplosīja tīģeris.

1995.gada sērijā «Lisas kāzas» multfilmas varoņi ceļo laikā, un šajā epizodē redzams, kā Lisa zvana mātei ar telefonu, ar kuru iespējams veikt videozvanu. Kā zināms, mūsdienās ar viedtālruņiem ir iespējams veikt videozvanus.

Pagājušajā gadā iznākušajā sērijā «Simpsonus» apciemo FIFA amatpersona, kuru apcietina amerikāņu varasiestādes par korupciju. Vien gadu vēlāk FIFA piemeklēja milzīgs korupcijas skandāls, liekot zaudēt amatus nevienai vien organizācijas amatpersonai.

1994.gadā vienā no epizodēm viens no seriāla varoņu skolas huligāniem veic ierakstu savā «planšetdatorā», taču teksta atpazīšanas programma neuztver pareizi šo tekstu. Pēc vairāk nekā desmit gadiem «Autocorrect», jeb automātiskās teksta labošanas funkcija ir katrā mobilajā tālrunī. Tiesa gan, ne vienmēr šī funkcija izlabo tekstu pareizi...

Šajā pašā gadā skatītāju uzmanībai nonāca epizode, kurā redzams Homērs, šūpojoties uz nojaukšanas bumbas. 19 gadus vēlāk pasaulē populārs kļuva dziedātājas Mailijas Sairusas dziesmas «Wrecking Ball» videoklips, kurā viņa arī tāpat šūpojās uz nojaukšanas bumbas.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu