«Bite»: LMT un «Lattelecom» apvienošanās varēs izspiest no tirgus jebkuru (130)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Apvienotajam «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) un «Lattelecom» uzņēmumam būs tāda dominance cenās un mārketingā, ka tas varēs izspiest no tirgus jebkuru, sacīja telekomunikāciju uzņēmuma «Bite» vadītājs Freds Renčaks.

Kā sacīja Renčaks, ja valdība atļaus notikt šai apvienošanai, ņemot vērā apvienotā uzņēmuma lielumu Latvijas telekomunikāciju tirgū, visiem pārējiem spēlētājiem būs jānāk kopā, lai izdzīvotu.

Renčaks uzskata, ka šāds otrais spēlētājs būtu gana stiprs, lai noturētos tirgū, bet tas atgrieztu tirgu atpakaļ 2005.gadā, kad Latvijā bija divi operatori un augstas cenas. «Valdība domā par šo apvienošanos bez ilgtermiņa plāna, un atļaut šo apvienošanu un radīt divu kompāniju tirgu, viennozīmīgi, būtu nepareizs solis.»

«Es domāju, ka apvienošana nenotiks,» piebilda Renčaks.

SIA «Bite Latvija» pērn apgrozīja 59,6 miljonus eiro, bet nopelnīja 4,57 miljonus eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam «Bite Lietuva UAB».

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu