Skaudrā patiesība par bērnu tirdzniecību Ķīnā (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freezing photo, CC BY-SA 2.0

Ķīnā katru gadu tiek nolaupīti 20 000 līdz 200 000 bērnu, kuri nonāk piespiedu verdzībā vai arī tiek pārdoti puslegāliem adopcijas organizētājiem. Lai arī lielu daļu šo bērnu publiskās vietās nolaupa svešinieki, skaudrā patiesība ir tāda, ka ar bērnu kontrabandistiem ļoti bieži sadarbojas nolaupāmo bērnu vecāki, vēsta tīmekļa vietne «Quartz».

Ķīnas laikraksts «Southern Metropolis Daily» izanalizējis 364 tiesas lietu materiālus, kas ietver kopumā 380 bērnu nolaupīšanas gadījumus un 508 aizdomās turamos.

Laikraksta secinājumi ir šokējoši – aptuveni 40% gadījumu savus bērnus citiem cilvēkiem pārdevuši viņu pašu vecāki, un daļa no šiem bērniem tikusi pārdota arī tālāk.

Visbiežākais bērnu pārdošanas iemesls ir Ķīnā pastāvošā viena bērna politika, kas tika ieviesta pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Šī kārtība paredz piemērot naudas sodu ģimenēm, kurās ir vairāk par vienu bērnu.

Tas noved pie situācijas, ka nabadzīgās ģimenes nereti izvēlas savus bērnus pārdot, jo viņiem nepietiek līdzekļu bērnu audzināšanai un tās arī vēlas izvairīties no soda par viena bērna politikas neievērošanu.

Bērni tiek pārdoti arī tikai tāpēc, lai nopelnītu.

«Southern Metropolis Daily» raksta par kādu ģimeni, kura vispirms pārdeva savu otro bērnu par 6000 juaņu (820 eiro), bet vēlāk pārdeva arī savu trešo un ceturto bērnu par attiecīgi 20 000 juaņu (2760 eiro) un 10 000 juaņu (1380 eiro).

Šo bērnu tēvam tiesa vēlāk piesprieda sešu gadu cietumsodu un soda naudu 20 000 juaņu apmērā.

Bērnu pārdošanai un kontrabandai ir arī citi cēloņi – attiecību izjukšana, atriebīgi bijušie partneri un pat tādi šķietami absurdi iemesli kā azartspēļu parādi.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu