Nīderlandes ministrs pārmet Krievijai apjukuma sēšanu notriektās lidmašīnas lietā (143)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes ārlietu ministrs Berts Kūnderss piektdien pārmeta Krievijai «apjukuma sēšanu» virs Austrumukrainas notriektās Malaizijas lidmašīnas lietā, jo Maskava konstanti kritizē izmeklēšanas gala ziņojumu.

«Man rodas iespaids, ka patlaban krievi nemaz nav tik ieinteresēti gala ziņojumā, bet drīzāk apjukuma sēšanā,» Kūndersu citē Nīderlandes mediji.

Viņš pastāstīja, ka neveiksmīgi mēģinājis sazināties ar Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu, lai pārrunātu šo lietu.

Nīderlandes vadītās starptautiskās izmeklēšanas komisijas gala ziņojums par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas tika publiskots šonedēļ, un tajā tika atzīts, ka lidmašīna notriekta ar Krievijā ražotu zenītraķeti «Buk», kura izšauta no prokrievisko kaujinieku kontrolētās teritorijas.

Nīderlandes vadītā kriminālizmeklēšana patlaban cenšas noskaidrot atbildīgos, taču eksperti izteikušies, ka, visticamāk, uzbrucēji nekad nestāsies tiesas priekšā.

Kūnderss norādīja, ka Krievijas nostāja neveicina procesa virzīšanos uz priekšu.

«Nav jēgas sēt apjukumu. Patlaban vissvarīgākā lieta ir sadarboties,» uzsvēra Kūnderss.

Komentāri (143)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu