Saeima par teju miljonu eiro iepirks konferenču tehniku (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeima rekonstruējamajai ēkai Jēkaba ielā 6/8 plāno iepirkt tehnoloģijas konferenču telpu nodrošinājumam teju viena miljona eiro apmērā. Saeimas Administrācija apgalvo, ka iepirkuma summa esot adekvāta.

Viens no iepirkumiem paredz televīzijas sistēmas izveidi jaunajā Saeimas ēkā, un paredzamās izmaksas ir 450 000 eiro. Otrs iepirkums ir par Saeimas konferenču sistēmas paplašināšanu, paredzot tam atvēlēt 470 000 eiro.

Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāre Karina Pētersone žurnālistiem skaidroja, ka Saeimas plenārsēžu zāle un Sarkanā zāle kļūst aizvien noslogotākas, tāpēc arī jaunajā ēkā ir jābūt digitāli aprīkotām konferenču telpām, lai tās atbilstu visām prasībām.

Viņa gan atzina, ka lietām ir jābūt samērojamām un jaunā ēka ir rūpīgi pārdomāts projekts, turklāt jaunās konferenču zāles darbosies neatkarīgi no pašreizējās sistēmas, kas nozīmē, ka tās nebūs jāsalāgo. Vaicāta, vai iespējams, ka izmaksas varētu samazināties, viņa prognozēja, ka to varētu veicināt konkurence starp iepirkuma konkursa dalībniekiem. «Tas ir vienīgais veids, kā valstij ietaupīt līdzekļus,» noteica Pētersone.

Saeimas Tehnikas nodaļas vadītājs Guntis Stungrevics informēja, ka kopumā tiks iegādātas 15 kameras un tās tiks izvietotas visās trīs zālēs. Turklāt pirmā stāva zālei ir īpaša specifika, kur jādomā, kā kameras pareizi izvietot, jo tajā ir gan kolonnas, gan divdaļīgs balkons, gan arī stacionārās sēdvietas. Tas nozīmē, ka ir pareizi jāaprēķina kameru izvietojums tā, lai varētu redzēt katru no sēdvietās sēdošajiem. Arī otrā stāva zālē ir kolonnas un balkons, tomēr gan šai, gan trešā stāva zālei ir modificējamas sēdvietas - tās var izvietot atbilstoši nepieciešamībai.

«Protams, mēs iepērkam modernu aparatūru. Iepriekšējā aparatūra tika uzstādīta 1996.gadā un ir jau 20 gadus nokalpojusi. Arī jaunā aparatūra kalpos vismaz desmit gadus,» teica Stungrevics. Viņš arī uzsvēra, ka iepērkamās tehnoloģijas nav no paša augstākā ranga.

Līdz ar ievākšanos jaunajā ēkā ir plānots pieņemt darbā vēl divus darbiniekus. Stungrevics uzsvēra, ka līdz šim par tehnoloģisko nodrošinājumu un ieraksta nodrošināšanu bija atbildīgs tikai viens cilvēks - viņš pats. Savukārt turpmāk viņam vienam paveikt visu būtu apgrūtinoši.

Tehnoloģijām vajadzētu būt piegādātām nākamā gada pirmajā ceturksnī, jo nākamgad parlamenta rudens sesiju ir plānots sākt jau jaunajā ēkā, informēja Saeimas Administrācijas izpilddirektors Valdis Ziemelis. Viņš arī uzsvēra, ka, neraugoties uz kaimiņvalsts Lietuvas pieredzi ar aparatūras iepirkumu, izmantojot Eiropas Savienības līdzekļus, Latvijas parlamentā visi projekti ir īstenoti par valsts budžeta līdzekļiem.

Iepirkuma konkursi izsludināti 10.oktobrī un 16.oktobrī, un tie ilgs līdz 26.oktobrim un 27.oktobrim. Pagaidām konkursā vēl neviens savu pieteikumu nav iesniedzis.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu