VVD atzīst - vakar Ventspilī novērsts nopietns vides piesārņojums (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Ventspils ostā pēc jēlnaftas noplūdes konstatēšanas tikai operatīva rīcība paglābusi no liela kaitējuma videi nodarīšanas, norāda Valsts vides dienestā (VVD).

VVD pārstāve Jūlija Ņikitina informēja, ka pēc Ventspils reģionālās vides pārvaldes aplēsēm videi iespējamo kaitējumu jēlnaftas noplūdes gadījumā būtiski mazinājusi atbildīgo dienestu, uzņēmuma SIA «Ventspils naftas termināls» un Ventspils brīvostas operatīvā sadarbība krīzes situācijā.

Lai gan jau vakar naftas produktu noplūde tika apturēta, arī šodien notiek notikuma vietas uzraudzība un noplūdušos naftas produktus savāc Ventspils brīvostas naftas produktu savācējkuģi.

Notikušā vides piesārņojuma lietas apstākļus Ventspils reģionālā vides pārvalde izmeklēs administratīvā pārkāpuma procesā.

Kā pastāstīja VVD Ventspils reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vadītāja Daina Naumova, uzņēmuma «Ventspils nafta termināls» pārstāvji pēc nedēļas tiks uzaicināti uz administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanu. Izvērtējot uzņēmuma sniegtos paskaidrojumus, tiks lemts par soda piemērošanu. «Sods viennozīmīgi būs,» atzina Naumova, pagaidām gan atturoties prognozēt iespējamā naudas soda apmēru, norādot, ka tas tiks lemts, izvērtējot visus apstākļus.

Jau ziņots, ka vakar ap plkst.14 no SIA «Ventspils nafta termināls» piederoša naftas produktu drenāžas cauruļvada notika jēlnaftas noplūde. Tās rezultātā vidē nonāca aptuveni 500 litri naftas produktu, radot Ventspils brīvostas akvatorija piesārņojumu. Notikuma vietā strādāja atbildīgie dienesti, tajā skaitā arī Ventspils reģionālā vides pārvaldes inspektori. Neilgi pēc negadījuma noplūdi izdevās apturēt, piestātnē un ostas akvatorijā tika uzstādītas piesārņojumu aizturošās bonas un sākās piesārņojuma likvidēšanas darbi.

Kā iepriekš informēja Naumova, naftas produktu izplūde esot notikusi pie trešā naftas muliņa no cauruļvada, kuram veikts remonts. «Nebija domāts, ka cauruļvadā vēl ir palikuši naftas produkti. Noplūduši aptuveni 500 litri,» viņa sacīja.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu