Bērnus no laukiem vervē prostitūcijai Rīgā (138)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KetWorks, CC BY-NC-ND 2.0

Latvijā pastāv arī bērnu iekšējās tirdzniecības gadījumi, kad bērni no lauku pilsētām tiek vervēti prostitūcijai uz Rīgu, LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja nevalstiskās organizācijas «Marta» vadītāja Iluta Lāce.

Ja līdz šim organizācijas redzeslokā bijuši tikai pieaugušie cilvēki, tad tagad atbalsta redzeslokā jau parādījušies bērni, norādīja Lāce.

«No vienas puses tas apliecina, ka pastāv bērnu tirdzniecība Latvijā, no otras puses - ka organizācijas un institūcijas spēj ātrāk atpazīt šos cilvēktirdzniecības upurus un laikus sniegt atbalstu»

Bērni varot būt no dažādām ģimenēm, viņiem var būt dažādas ievainojamības - ekonomiskā, psiholoģiskā un kultūras ievainojamība. Uzrodas vervētāji, suteneri, kas pret dažādiem labumiem iemāna bērnus dažādos seksuālās ekspluatācijas tīklos. Ar laiku viņi šos bērnus padara atkarīgus no narkotikām.

«Katram no mums ir sava ievainojamība, savs «Ahilleja papēdis» un vervētāji to sajūt. Izejot no tā viņi sajūt, ko katram cilvēkam var solīt, lai viņu savervētu,» norādīja Lāce.

Komentāri (138)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu