Latviešu grupas singls iekļuvis «Grammy» balsošanas pirmajā kārtā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūziķa Mārča Judža grupas «Ryga» kopīgi ar amerikāņu dziedātāju Koreju Endrjū ierakstītā dziesma «Give Me Your Love» pretendē uz iekļūšanu nominācijās prestižajai mūzikas balvai «Grammy», informēja «Mikrofona ierakstu» pārstāvji.

Ierakstītā dziesma līdzās ar citiem 239 ierakstiem ir oficiāli kvalificējusies balsojuma pirmajai kārtai kategorijā «Best Dance Recording».

Patlaban dziesma cīnās par Akadēmijas balsstiesīgo biedru balsīm, lai iekļūtu starp pieciem nominētajiem, kuru vārdi tiks paziņoti decembra sākumā. Konkurence ir iespaidīga, jo starp 239 ierakstiem ir arī tādi vārdi kā «The Chemical Brothers», «The Prodigy» un citi šī žanra smagsvari ar saviem pasaules mēroga hitiem.

Šogad «Grammy» balvai pavisam tika pieteikts 21 000 ASV izdotu ierakstu no visas pasaules. Šogad pirmo reizi iespēju iesniegt ierakstus ieguva arī kompānija «Mikrofona ieraksti». No visiem «Mikrofona ierakstu» iesniegtajiem ierakstiem vēl divi Latvijas izpildītāju ieraksti ir iekļuvuši pirmajā balsojuma kārtā citās kategorijās.

«Ryga» dziesmas «Give Me Your Love» oriģinālā versija ir producēta studijā «Labo ierakstu studija» sadarbībā ar producentu Jāni Kalvi. Singls tika izdots šā gada jūnijā, un, pateicoties kompānijas «Kings Of Spins» promocijai, tas ir ticis atskaņots ne vien Latvijā, bet arī Skandināvijas, Vācijas, Polijas, Ukrainas, Dānijas, Holandes, Anglijas, kā arī ASV klubos un radio stacijās. Lielākā daļa no šīm radio stacijām darbojas gan tikai interneta vidē. Singla oriģinālā versija tika publicēta vienlaicīgi ar tā remiksiem, kurus veidojuši pašlaik Malaizijā rezidējošais producents «XYPO» jeb Jānis Dzenis un Rīgas dīdžejs un producents «Rodion Gordin».

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu