Nodokļu krāpšanā iesaistītais «Gan Bei» sācis atmaksāt nodarītos zaudējumus (21)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Nodokļu krāpšanas skandālā iesaistītais restorānu tīkls «Gan Bei» jau sācis atmaksāt valstij nodarītos zaudējumus, trešdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

Viņš atklāja, ka valstij atmaksāti vairāk nekā 100 tūkstoši eiro. «Varu pateikt uzreiz, ka pats uzņēmums ir sācis atmaksāt valsts budžetam nodarītos zaudējumus - nesamaksātos nodokļus. Summas jau ir vairāk nekā 100 tūkstoši,» teica VID ģenerāldirektora vietnieks.

Čerņeckis norādīja, ka pašlaik lieta atrodas prokuratūrā pārbaudei un, ja nebūs nekādi jauni papildus norādījumi, tad šogad lieta tiks nosūtīta kriminālvajāšanas ierosināšanai.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka vairākos restorānos «Gan Bei», kas izvietoti tirdzniecības centros Rīgā, pērn 10.decembrī veiktas kratīšanas. VID Finanšu policija skaidroja, ka krāpšanās ar nodokļiem ēdināšanas iestādēs notikusi, izmantojot kases aparātus. Uzņēmums, kurš apkalpoja kases aparātus, restorānu pārstāvjiem piegādāja zibatmiņas, kurās atradās speciāla programmatūra ar kuru palīdzību varēja mainīt kases apgrozījumu - proti - cilvēkiem tika izsniegts čeks, taču pievienotās vērtības nodoklis netika samaksāts.

Restorānu «Gan Bei» īpašniece ir kompānija «Lage Ko», kurai tostarp pieder arī restorāni «Thali», «Grill bārs», «Neo» u.c.. «Lage Ko» vienādās daļās pieder Oļegam Arupam, Irēnai Līcei un Natālijai Pavlovai. Līdzīgs īpašnieku sastāvs kā «Lage Ko» ir arī kompānijai «Lage Ltd», kurai pieder restorāns «Galleria D’arte» - šajā kompānijā īpašnieki bez Arupa, Līces un Pavlovas, kuriem katram pieder pa 30% kapitāldaļu, ir arī Gaļina Karmača (5%) un Indijas pilsonis Dīps Rams Verma (Deep Ram Verma), liecina «Lursoft» informācija. Abām kompānijām ir viena juridiskā adrese.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu