Bērnu izvarotājus vajadzētu kastrēt, apgalvo Indijas tiesa (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tiesa Čennai pilsētā Indijas dienvidos mudinājusi valdību ieviest kastrāciju kā sodu nepilngadīgo izvarotājiem, raksta interneta medijs «TIME».

Atbildīgais tiesnesis apgalvo, ka noziegumi pret bērniem ir krasi pieauguši, neskatoties uz stingrajiem likumiem.

Viņš arī minēja konkrētus skaitļus, kuri raksturo dramatisko situāciju – no 2012. līdz 2014.gadam vardarbības gadījumu skaits pret bērniem ir pieaudzis teju trīs reizes, proti no 38000 līdz gandrīz 90000.

«Likums ir neefektīvs un nespēj novērst draudus,» uzskata tiesnesis N.Kirubakarans. «Tiesa ir pārliecināta, ka bērnu izvarotāju kastrācija nestu maģiskus rezultātus,» viņš piebilst, uzsverot, ka kastrācija kā iespējams sods jau eksistē Polijā, Krievijā un vairākās ASV daļās.

«Lai arī šāds priekšlikums šķiet barbarisks, barbariskiem noziegumiem noteikti vajadzētu piemērot barbariskus soda mērus. Jau pašai domai par iespējamo sodu vajadzētu noziedznieku atturēt no nozieguma izdarīšanas,» uzskata N.Kirubakarans.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu