Polijas tiesa noraida ASV prasību izdot par dzimumnoziegumu apsūdzēto Romānu Polaņski (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV pieprasīja, lai Polija izdod 1977.gadā tiesāto kinorežisoru par seksuālām attiecībām ar 13 gadus vecu meiteni, raksta interneta medijs «The Guardian».

Oskarotais kinorežisors tika atzīts par vainīgu 1977.gadā par nelikumīgu seksuālu attiecību piekopšanu ar 13 gadus vecu meiteni fotosesijas laikā Losandželosā, lietojot narkotikas un šampanieti.

Viņš pavadīja cietumā 42 dienas no 90 dienu soda, taču nākamajā gadā pameta valsti un devās uz Franciju, jo baidījās, ka tiesnesis varētu noteikt ilgāku cietumsodu.

82 gadus vecais Polaņskis piedzima Francijā, bet uzauga Polijā, tāpēc viņam ir dubultpilsonība.

Kamēr Francijas likums aizliedz izdot savus pilsoņus, Polijas likums to atļauj. Poļanska advokāti centušies panākt kinorežisora imunitāti pret tiesvedību filmēšanas laikā Krakovā, apgalvojot, ka viņu klientu aizsargā Eiropas Cilvēktiesību Konvencija.

Iepriekš Polaņskis ieradās Polijas tiesā februārī. Tobrīd galvenais tiesnesis apgalvoja, ka tiesa nespēj pieņemt lēmumu, jo vēl ir jāizskata Polaņska advokātu iesniegtie dokumenti.

2009.gadā Polaņski arestēja Cīrihē uz ASV izdota ordera pamata un turēja mājas arestā. Viņu atbrīvoja 2010.gadā pēc tam, kad Šveices varas iestādes izlēma viņu neizdot.

Kopš aizbēgšanas no ASV 1978.gadā Polaņskis ir ieguvis Oskaru par filmu «Pianists». Viņa pēdējā filma «Venēra kažokā» iznāca 2013.gadā.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu